Nemzetközi foci

Jürgen Klopp dühében Van Dijkot is lecserélte a szünetben, de így is kikapott a Liverpool

Ryan Pierse/Getty Images
Ryan Pierse/Getty Images

A Brentford hétfő este 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a Premier League 18. fordulójában.

Jól kezdett a Liverpool, az első nyolc percben Darwin Núnez előbb egy buktatás miatt nem tudott csak berohanni az ellenfél kapujához, majd Mohamed Szalah passza után a kapust kicselezte, de a védőbe lőtte a labdát.

Megtorpantak azonban a vendégek, mert a Brentford villámgyors támadói többször is zavart okoztak, majd egy pechesen pattanó szögletből gólt is kapott a Pool.

Ezen a ponton Jürgen Klopp csapata totálisan szétesett.

Támadásban teljesen vérszegény passzolgatást produkáltak a vendégek, miközben a hazai csapat úgy robotolt, mintha vért szívott volna. Szegény Ben Mee miatt két gólt is elvettek a Brentfordtól, egyszer a kapuból futott vissza, másodjára pedig a végig rendkívül jól játszó Yoane Wissa lövése pattant meg rajta. Utóbbiban az is döbbenetes volt, hogy hosszú videózás után érvénytelenítette a gólt a játékvezető, de a döntés után fél perccel már érvényes gólt fejelt Wissa.

Szünetben hármat is cserélt a nagyon dühösnek látszó Klopp, közülük egyértelműen Virgil van Dijk lehozatala volt a legmeglepőbb, ilyen ugyanis még nem történt vele a Premier League-ben. Ugyanakkor a holland védő nem nyert párharcot a mérkőzésen és a helyezkedéssel is meggyűlt a baja, de így is meglepő húzás volt Klopptól.

Egészen más Liverpool futott ki a pályára, Núnez két perc alatt a kapuba emelt, azonban les miatt ez sem bizonyult érvényes találatnak. Alexander Oxlade-Chamberlain két perc múlva viszont ragyogóan fejelt a kapu jobb oldalába, így az 50. percben csak megszületett a szépítő gól. Erőlködött tovább a Liverpool, a második félidőben stabilizálódó Brentford kemény ellenfélnek bizonyult, a hajrában pedig a kitámadó vendégek egy újabb hibából gólt kaptak, Ibrahima Konaté esett el egy előre ívelt labdát követően, így Bryan Mbeumo bepasszolta Alisson mellett a harmadik érvényes találatot.

A Liverpool ezzel elszenvedte szezonbeli ötödik vereségét és nem tud az ötödik helyre fellépni, ráadásul több meccset is játszott, mint az élmezőny tagjai.

Olvasói sztorik