Nemzetközi foci

Ronaldo 2015-ben: A legmagasabb szinten, egy erős csapatnál szeretném befejezni

PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Az én elképzelésem szerint a legmasabb szinten szeretném lezárni a karrierem. Méltósággal, egy erős csapatnál szeretném befejezni

– nyilatkozta Cristiano Ronaldo 2015-ben, Jonathan Ross beszélgetős műsorában. Akkoriban Ronaldo még a Real Madridban lőtte a gólokat, de még bő egy hónapja, a nagy vihart kavart interjúban – amikor még a Manchester United játékosának mondhatta magát – is azt mondta Piers Morgannek, hogy nem szerepel a tervei között, hogy hatalmas összegekért focizzon valamelyik arab országban.

A vége mégis az lett, hogy az interjú után a MU-nál kegyvesztették váló, és csapatot kereső Ronaldo Szaúd-Arábiában kötött ki, és két évre aláírt az al-Nasszr csapatához. Anyagilag biztosan nem fog rosszul járni, hiszen médiaértesülések szerint a különféle juttatások révén 200 millió euró körül lesz a fizetése, és mivel csapata a második helyen áll, a bajnoki címért harcolhat majd.

Az al-Nasszr az ötödik csapata lesz Ronaldónak, aki a Sportingból indulva megfordult a Manchester Unitedenél, a Real Madridnál és a Juventusnál is. A szaúdi kalandnak ötszörös aranylabdásként és BL-győztesként vág neki, úgy, hogy három topligában összesen hét bajnoki és öt gólkirályi címet szerzett.

Amit nem lehet elvenni tőle: bárhol játszott, szórta a gólokat

Olvasói sztorik