Nemzetközi foci

Hivatalos: Ronaldo Szaúd-Arábiában folytatja

Al Nassr Football Club / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Al Nassr Football Club / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Bár a világbajnokság előtti, nagy vihart kavart interjúban Cristiano Ronaldo még arról beszélt, nem motiválja, hogy hatalmas összegekért Szaúd-Arábiában futballozzon, végül pont ez történt a portugál klasszisszal.

Ronaldo kegyvesztett lett a Manchester Unitednél a Piers Morgannek adott interjú miatt, és a 2022-es év utolsó előtti napján aláírt a kilencszeres szaúdi bajnok al-Nasszrhoz.

Új klubjában évi 200 millió euró üti majd Ronaldo markát, ez minden idők legnagyobb fizetése, amit futballista kap.

„Ez egy olyan átigazolás, amely nemcsak a klubunkat inspirálja még nagyobb sikerek elérésére, de a ligát, a nemzetünket és a jövő generációit is motiválja majd, hogy a legjobb énjüket adják” – írta Twitter-oldalán az al-Nasszr.

A 37 éves Ronaldo a Sportingban, a Manchester Unitedben, a Real Madridban és a Juventusban játszott eddig. Ötször volt Bajnokok Ligája-győztes (négyszer a Reallal, egyszer a MU-val), az angol bajnokságot háromszor, a Serie A-t és a La Ligát kétszer nyerte meg, és van összesen négy kupagyőzelme is Angliából, Spanyolországból és Olaszországból.

Az al-Nasszr tíz meccs után a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, hátránya két pont az éllovas al-Sabab mögött. A csapat edzője a francia Rudi Garcia, aki francia bajnok volt a Lille-lel, és dolgozott még a Lyonnál, a Marseille-nél, a Románál is, és Ronaldo mellett olyan légiósai vannak a csapatnak, mint a brazil Luiz Gustavo (korábban Bayern, Wolfsburg, Marseille), a kolumbiai David Ospina (Nice, Arsenal, Napoli), vagy a vébén két gólt is szerző kameruni Vincent Aboubakar.

Olvasói sztorik