Nemzetközi foci

Háromnapos gyászt hirdettek Brazíliában Pelé keddi temetése előtt

Kedden a Sao Paulótól 70 kilométerre fekvő Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját, aki hosszú betegség után csütörtökön hunyt el 82 éves korában. Hétfőn kora reggel a koporsót átszállítják a Sao Pauló-i kórházból a tengerparti városba, ahol az egyesület stadionjának játékterén felravatalozzák, hogy helyi idő szerint 10 órától a szurkolók leróhassák kegyeletüket. Másnap Santos utcáin halad majd a temetési menet, amely a tervek szerint elhalad Pelé 100 éves édesanyjának háza előtt is. Korábbi klubja, az FC Santos azt közölte, hogy a végső búcsúztatón csak a közeli hozzátartozók vesznek részt.

Eközben Jair Bolsonaro, a hivatalából vasárnap távozó brazil elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a háromszoros világbajnok tiszteletére.

Bolsonaro közösségi oldalán kiemelte: Pelé elvesztésével egy olyan embert gyászolnak, aki a futballnak köszönhetően az egész világgal megismertette Brazíliát. Hozzátette: Pelé „művészetté és örömmé változtatta a futballt”.
Pelét szűk családi körben kedden temetik el Santosban. Klubkarrierje javát a helyi labdarúgócsapatban töltötte, amelynek stadionjában hétfőtől a játéktéren felravatalozzák, hogy a szurkolók is leróhassák kegyeletüket.
Bolsonarót az elnöki poszton majd Luiz Inácio Lula da Silva váltja.

Olvasói sztorik