Nemzetközi foci

Kylian Mbappé nyilatkozott az őt gúnyoló kapusról

Catherine Steenkeste/Getty Images
Catherine Steenkeste/Getty Images

A Paris Saint-Germain csatára, Kylian Mbappé győztes gólt szerzett a Strassbourg elleni, szerda este rendezett Ligue 1-firdulóban.

A mérkőzést követően beállt a szokásoknak megfelelően válaszolt az újságírói kérdésekre és így aztán nem kerülhette el, hogy szóba hozzák a világbajnoki döntőt. Katarban Argentína 3-3 után tizenegyesekkel hódította el a trófeát, a mérkőzésen Mbappé szerezte az európai csapat valamennyi gólját, de főleg az ellenfél kapusa érdekelte az újságírót.

Emiliano Martínez ugyanis lépten-nyomon alázta a francia támadót, az öltözői ünneplés közben egy perc néma csendet kért az ellenfél halálára, majd a Buenos Aires-i bulin egész este egy játékbabát cipelt magával, aminek a fejére Mbappé arcképét rakta. Erre szerették volna, ha reagált a PSG győztes találatának szerzője, de annál sokkal okosabb volt Mbappé, minthogy bedőljön a kérdésnek.

Nem az én dolgom, hogyan ünnepelt a vb-győzelem után. Nem fecsérlem az időmet ilyen jelentéktelen dolgokra. A meccs után beszéltünk, gratuláltam neki

– felelte diplomatikusan a 23 éves futballista.

A közösségi médiában persze ez is reakciókat váltott ki, de a legtöbb futballszurkolónak imponált, hogy Mbappé ilyen elegánsan zárta le a témát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik