Nemzetközi foci

Lewandowski: Egy álom válna valóra, ha egy csapatban szerepelnénk Messivel

Jean Catuffe/Getty Images
Jean Catuffe/Getty Images

Robert Lewandowski szerint szinte biztosan Lionel Messi kapja a következő Aranylabdát.

A lengyel csatár azután adott interjút Spanyolországban, hogy Argentína megnyerte a katari világbajnokságot. A csoportkör során a Lengyelország is megmérkőzött a későbbi aranyérmessel – és kikapott 2-0-ra – de elsősorban nem emiatt faggatták Lewandowskit. A  Mundo Deportivo újságíróját az érdekelte inkább, hogy mennyire szeretne Messi csapattársa lenni.

Leo az Aranylabda várományosa, nem kérdés. Amit most elért, az jelent számára mindent. Persze rengeteg gólt lő, de már irányítót játszik és nekem ő testesíti meg, milyen egy igazi játékmester. Minden csatár jól járna vele, egy álom válna valóra, ha egy csapatban szerepelnénk

– hangzott Lewandowski válasza.

Messinek 2023 nyaráig él a szerződése a Paris Saint-Germainnel és a katari világbajnokság megnyerése után úgy látja az argentin klasszis, hogy még képes a legjobbak között szerepelni. A PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi már világossá tette, hogy hosszabbítana Messivel, aki állítólag már rá is bólintott arra, hogy még egy szezont Párizsban töltsön. Eközben viszont az FC Barcelona is folyamatosan ostromolja, mert Joan Laporta elnök feltett szándéka, hogy visszaszerezze a világklasszist.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik