Nemzetközi foci

Van egy profi focista, aki képtelen leállni a fogadásokkal

Visionhaus/Getty Images
Visionhaus/Getty Images

Súlyos büntetésre számíthat a Premier League-ben szereplő Brentford támadój, Ivan Toney.

A 26 éves futballistát nem kevesebb, mint 232 fogadási szabálysértés miatt bünteti az angol szövetség (FA), amihez találtak még 30 további esetet is december 20-án a szakemberek. Profi sportolóknak szigorúan tilos bármilyen formában fogadniuk, hogy a gyanú egy pillanatig se merülhessen föl csalásra, ezért Toney kihágásának aránya példa nélküli.

A Brentford egyelőre csak annyit közölt, hogy egyeztet a jogi képviselőikkel és Ivan Toney-val, ám a futballistának január 4-ig van joga reagálni a vele szemben felvetett vádakra. Amennyiben kiderül, hogy tényleg ennyiszer megszegte a szabályt, nagyon hosszú eltiltás is várhat rá. Korábbi eseteket is felsorolt a BBC, 2020-ban Kieran Trippier 10 hétre szóló eltiltást kapott, de a legdurvább eset három évvel korábban Joey Bartoné volt, aki beismerte, hogy tíz év leforgása alatt 1260 fogadást kötött. Bartont 13 hónapra tiltotta el az FA.

Ami Toney-t illeti, a Brentford támadója tíz gólt lőtt a jelenlegi szezonban, amivel messze a legjobb góllövőnek számít. A kiválása hatalmas érvágás lenne a csapat számára.

Olvasói sztorik