Nemzetközi foci

Joao Félix London felé veheti az irányt

Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images
Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Egybehangzó médiaértesülések szerint már januárban az Arsenal játékosa lehet a portugál válogatott támadója, Joao Félix.

A futballista egy ideje nem érzi jól magát Spanyolországban, az Atlético Madrid vezérigazgatója, Miguel Angel Gil pedig elismerte, hogy a játékos új csapatba akar szerződni. Jorge Mendes sztárügynök már lázasan keresgéli új csapatát és a spanyol média szerint öt jelentkező is akadt. Közülük ugyanakkor az Aston Villát már vissza is utasította Félix, mert nagyobb célokért akar küzdeni, mint amit a birminghami együttes garantálni tud.

Ennek köszönhetően négy csapat maradt versenyben, a Paris Saint-Germain, a Manchester United, a Chelsea és az állítólag elsőszámú jelölt Arsenal. A londoniaknál hosszú időre kidőlt a sorból a műtéten áteső Gabriel Jesus, ezért sürgőssé vált a mielőbbi pótlása, Joao Félix pedig jól illene Mikel Arteta terveibe.

Joao Félix szerződtetése azonban komoly anyagi ráfordítást igényel, az Atleti 127 millió eurót fizetett érte a Benficának, a jelenlegi megállapodása pedig 2026-ig köti a spanyol csapathoz.

Olvasói sztorik