Nemzetközi foci

„Még annyit se adna érte, mint Paredesért” – a PSG elnöke elviheti a csapatot Parc des Princes-ből

John Berry/Getty Images
John Berry/Getty Images

Nasser Al-Kelaifi megfenyegette Párizs polgármesterét, hogyha nem adja el a Parc des Princest, akkor elviszi a Paris Saint-Germaint máshová, írta szombaton a L’Équipe.

A PSG elnöke arra panaszkodott, hogy hiába számít 1974 óta a klub székhelyének a stadion, nem érzik magukat otthonosan a létesítményben, nem látják őket szívesen. A katari üzletember 40 millió eurót ajánlott érte, de ezt annyira elutasította a városvezetés, hogy dühében azzal is megfenyegette Párizst, hogy átköltözteti máshová a csapatot.

Nem zárkóztunk el kategorikusan az eladástól, de csak a megfelelő összegért. A PSG 40 milliót ajánlott, ez még kevesebb, mint amennyit Paredesért fizettek. Komolyan?! A stadion kevesebbet ér Paredesnél?! Ez nem egy komoly ajánlat

– idézi a francia lap Emmanuel Grégoire-t, a párizsi polgármester-helyettest.

Al-Kelaifi dühében a sajtóhoz fordult, a Bloombergnek, Marcának és a L’Équipe-nek is kitálalt és azt is bedobta, hogy a PSG nélkül mit sem ér a stadion.

„Ha azt hiszik, hogy 500 millió eurót invesztálunk majd, akkor inkább építünk egy saját stadiont. Ha nem fogadják el az ajánlatunkat, távozunk. Nem fenyegetünk, csak kezet fogunk a polgármesterrel és búcsúzunk”

– szögezte le Al-Kelaifi.

Korábban a Stade de France szóba került ideiglenes otthonként, de a L’Équipe szerint két övezetet is megjelöltek már Párizs környékén, ahová akár új stadion is épülhet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik