Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Cristiano Ronaldo azonnali hatállyal távozott Manchesterből

Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik a Manchester Unitedből, adta hírül hivatalos honlapján az angol klub.

A közleményben a ManUnited köszönetét fejezi ki neki az Old Traffordon nyújtott teljesítményéért, a 346 meccsen szerzett 145 góljáért és sok sikert kívánt neki és családjának a jövőben.

A Manchester United Erik ten Hag irányításával továbbra is mindenki a fejlődésre koncentrál és együtt dolgozik tovább a siker érdekében

– olvasható.

„A Manchester Uniteddel folytatott megbeszéléseink után úgy döntöttünk, közös megegyezéssel felbontjuk a szerződésünket.

Imádom a klubot és a szurkolóit, ez soha nem fog megváltozni, ugyanakkor úgy tűnik, eljött az idő, hogy új kihívást keressek. Sok sikert kívánok a csapatnak a szezonban és a jövőben is

– nyilatkozta a támadó.

Ronaldo a múlt héten Piers Morgannek adott hosszú interjújában olyan vádakat fogalmazott meg a Uniteddel kapcsolatban, hogy

  • a klub elárulta őt,
  • a felsővezetőkből hiányzott az empátia, miután újszülött fia áprilisban meghalt,
  • a tulajdonos Glazer család nem törődik a klubbal
  • a menedzser, Erik ten Hag nem tiszteli.

Ezt követően a klub ügyvédeket kért fel, hogy beperelje a játékost, és pénteken csak annyit közölt, megtette a megfelelő lépéseket, de semmi mást nem kommentál. Ugyanakkor már felbukkantak azon hírek, hogy a 37 éves játékosnak nem kell visszatérnie a carringtoni edzőbázisra.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal a katari világbajnokságon szerepel, az együttes a H csoportban csütörtökön Ghána ellen kezd, majd Uruguayjal és Dél-Koreával találkozik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!