Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo azonnali hatállyal távozott Manchesterből

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik a Manchester Unitedből, adta hírül hivatalos honlapján az angol klub.

A közleményben a ManUnited köszönetét fejezi ki neki az Old Traffordon nyújtott teljesítményéért, a 346 meccsen szerzett 145 góljáért és sok sikert kívánt neki és családjának a jövőben.

A Manchester United Erik ten Hag irányításával továbbra is mindenki a fejlődésre koncentrál és együtt dolgozik tovább a siker érdekében

– olvasható.

„A Manchester Uniteddel folytatott megbeszéléseink után úgy döntöttünk, közös megegyezéssel felbontjuk a szerződésünket.

Imádom a klubot és a szurkolóit, ez soha nem fog megváltozni, ugyanakkor úgy tűnik, eljött az idő, hogy új kihívást keressek. Sok sikert kívánok a csapatnak a szezonban és a jövőben is

– nyilatkozta a támadó.

Ronaldo a múlt héten Piers Morgannek adott hosszú interjújában olyan vádakat fogalmazott meg a Uniteddel kapcsolatban, hogy

  • a klub elárulta őt,
  • a felsővezetőkből hiányzott az empátia, miután újszülött fia áprilisban meghalt,
  • a tulajdonos Glazer család nem törődik a klubbal
  • a menedzser, Erik ten Hag nem tiszteli.

Ezt követően a klub ügyvédeket kért fel, hogy beperelje a játékost, és pénteken csak annyit közölt, megtette a megfelelő lépéseket, de semmi mást nem kommentál. Ugyanakkor már felbukkantak azon hírek, hogy a 37 éves játékosnak nem kell visszatérnie a carringtoni edzőbázisra.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal a katari világbajnokságon szerepel, az együttes a H csoportban csütörtökön Ghána ellen kezd, majd Uruguayjal és Dél-Koreával találkozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik