Nemzetközi foci

Ronaldót beperli a ManUnited, vissza sem térhet a klubjához

Ian Hodgson / AFP
Ian Hodgson / AFP
A Manchester United ügyvédeket kért fel, hogy beperelje Cristiano Ronaldót az állítólagos szerződésszegése miatt, miután a portugál klasszis nemrégiben pikáns interjút adott.

„A Manchester United Cristiano Ronaldo legutóbbi médiainterjújára reagálva megtette a megfelelő lépéseket, a továbbiakban azonban nem kommentálja a történeteket” – írta a klub a pénteki közleményében.

Ez azt jelenti, hogy Ronaldo szinte biztosan nem lép többet pályára a ManUnited színeiben, főleg, miután a 37 éves játékost utasították, hogy a katari vébé után ne is térjen vissza a carringtoni edzőbázisra.

Ronaldo egy Piers Morgannek adott hosszú interjújában olyan vádakat fogalmazott meg a Uniteddel kapcsolatban, hogy

  • a klub elárulta őt,
  • a felsővezetőkből hiányzott az empátia, miután újszülött fia áprilisban meghalt,
  • a tulajdonos Glazer család nem törődik a klubbal
  • a menedzser, Erik ten Hag nem tiszteli.

Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy a holland szakember szándékosan bánt vele tiszteletlenül, amikor az utolsó percekben pályára akarta küldeni a 2-0-ra megnyert Tottenham elleni rangadón.

„Néhány héttel korábban a Manchester City elleni 6-3-as vereség alkalmával azt mondta, a pályafutásom iránti tiszteletből nem cserélt be, majd ezt követően három percre be akar küldeni? Ennek semmi értelme” – idézte az MTI a támadót, aki – miután megtagadta, hogy beálljon – a lefújás előtt távozott a kispadról. Ten Hag a következő, Chelsea elleni mérkőzésen ezért a keretbe se nevezte Ronaldót.

Azt gondolom, hogy direkt csinálta, provokálni akart nemcsak akkor, hanem már korábban is. Nem adja meg nekem azt a tiszteletet, amit megérdemelnék.

Valószínűleg ez volt az ok, amiért otthagytam a Tottenham elleni összecsapást, amit őszintén megvallva bánok. De az, hogy edző három percet ad nekem, számomra elfogadhatatlan. Nem ilyen típusú játékos vagyok, tudom, mit tudok adni a csapataimnak” – nyilatkozott Ronaldo, aki korábban úgy fogalmazott, hogy a Manchester Unitednél elárulták őt.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal a vasárnap rajtoló katari világbajnokságra készül.

Olvasói sztorik