Ian Hodgson / AFP
Nemzetközi foci sport

Ronaldót beperli a ManUnited, vissza sem térhet a klubjához

A Manchester United ügyvédeket kért fel, hogy beperelje Cristiano Ronaldót az állítólagos szerződésszegése miatt, miután a portugál klasszis nemrégiben pikáns interjút adott.

„A Manchester United Cristiano Ronaldo legutóbbi médiainterjújára reagálva megtette a megfelelő lépéseket, a továbbiakban azonban nem kommentálja a történeteket” – írta a klub a pénteki közleményében.

Ez azt jelenti, hogy Ronaldo szinte biztosan nem lép többet pályára a ManUnited színeiben, főleg, miután a 37 éves játékost utasították, hogy a katari vébé után ne is térjen vissza a carringtoni edzőbázisra.

Ronaldo egy Piers Morgannek adott hosszú interjújában olyan vádakat fogalmazott meg a Uniteddel kapcsolatban, hogy

  • a klub elárulta őt,
  • a felsővezetőkből hiányzott az empátia, miután újszülött fia áprilisban meghalt,
  • a tulajdonos Glazer család nem törődik a klubbal
  • a menedzser, Erik ten Hag nem tiszteli.

Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy a holland szakember szándékosan bánt vele tiszteletlenül, amikor az utolsó percekben pályára akarta küldeni a 2-0-ra megnyert Tottenham elleni rangadón.

„Néhány héttel korábban a Manchester City elleni 6-3-as vereség alkalmával azt mondta, a pályafutásom iránti tiszteletből nem cserélt be, majd ezt követően három percre be akar küldeni? Ennek semmi értelme” – idézte az MTI a támadót, aki – miután megtagadta, hogy beálljon – a lefújás előtt távozott a kispadról. Ten Hag a következő, Chelsea elleni mérkőzésen ezért a keretbe se nevezte Ronaldót.

Azt gondolom, hogy direkt csinálta, provokálni akart nemcsak akkor, hanem már korábban is. Nem adja meg nekem azt a tiszteletet, amit megérdemelnék.

Valószínűleg ez volt az ok, amiért otthagytam a Tottenham elleni összecsapást, amit őszintén megvallva bánok. De az, hogy edző három percet ad nekem, számomra elfogadhatatlan. Nem ilyen típusú játékos vagyok, tudom, mit tudok adni a csapataimnak” – nyilatkozott Ronaldo, aki korábban úgy fogalmazott, hogy a Manchester Unitednél elárulták őt.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal a vasárnap rajtoló katari világbajnokságra készül.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!