Nemzetközi foci

Amíg társai a vébére készülnek, Haalandot a hetedosztályból csábítják

Visionhaus/Getty Images
Visionhaus/Getty Images

Anglia legvagányabb csapata lehet a hetedosztályú Ashton United, amely hivatalos kérelmet küldött a Manchester Citynek, hogy kölcsönvegye Erling Braut Haalandot.

A norvég csodacsatár szárnyal a Manchester Cityben, 18 tétmeccsén 23 gól és 3 gólpassz a mérlege. Haaland azonban nem utazik a katari világbajnokságra, mivel Norvégia nem jutott ki, így csak otthon tud edzeni, amíg csapattársai a vébén szerepelnek. Itt jön képbe az Ashton United.

Logikus lenne, a City nem játszik meccseket, mi edzésben tartanánk Erlinget, ő pedig segítene nekünk. Több értelme van, mintha hat hétig golfozna. Úgy hisszük, jól passzolna a csapatunkba és élvezni az itteni hangulatot

– magyarázta a klub vezetőedzője, Michael Clegg.

A hetedosztályú Northern Premier League Premier Division 11. helyén álló csapata nem csoda, hogy csatárt keres, csupán 23 gólt lőtt az idényben. Haalandot terveik szerint csak 28 napra kérnék kölcsön, aki természetesen őrült nagy segítség lenne, de nincs olyan bolond tulajdonos, aki megkockáztatná a világ legjobb csatárának egészségét egy ilyen médiahekk kedvéért.

Olvasói sztorik