Adam Pretty/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Schäfer András elárulta, mikor léphet újra pályára

Keddi műtétje után csütörtöktől kezdi a rehabilitációs időszakot a magyar válogatott Schäfer András.

A Bundesligában szereplő Union Berlin középpályásának sajkacsontjában alakult ki fáradásos törés, amit műteni kellett, a teljes felépülés pedig az ilyen jellegű sérülések esetén két-három hónapot vesznek igénybe.

Igazából minden azon múlik, hogy mennyire gyorsan gyógyul a csont, de úgy tervezem, hogy az edzőtáborba elutazom majd a csapattal és a téli szünet utáni első bajnokin szeretnék pályára lépni. Három Bundesliga- és két válogatott mérkőzést így is ki kell hagynom, ami nagyon fáj

– mondta Schäfer, és hozzátette, sérülés soha nem jön jókor, ugyanakkor ez bekövetkezhetett volna sokkal rosszabb időpontban is.

A 23 éves játékos csapata úgy jutott tovább az EL-csoportkörből, hogy az első két meccsét elveszítette, majd zsinórban négyszer nyert. Ennek kapcsán nagyon lelkes volt a magyar középpályás, aki tavasszal értelemszerűen újabb tapasztalatok megszerzésében bízik.

„Tavasszal lesznek olyan párosítások, amelyek a Bajnokok Ligájában is megállnák a helyüket, és ez jól mutatja, hogy milyen erős az idén az Európa Liga, bár szerintem már tavaly is az volt.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!