Twitter
Nemzetközi foci sport

Sok kapusgólt láttunk idén, de ez a 75 méteres mindent visz

Láttunk már idén néhány kapusgólt (hétfőn is mutattunk egyet, igaz, annak nem lett jó vége), de az a jelenet mindent visz, amelynek főszereplője a Benfica második csapatának 20 éves kapusa, Samuel Soares.

A portugál másodosztályban játszott meccsen a hazai pályán szereplő Trofense 1-0-ra vezetett, amikor a második félidő közepén Soares a saját 16-osa előterből felívelte a labdát, ami a szél is megtolt kicsit, és a látványos röppálya végén előbb a lécre, majd onnan a hazai csapat kapusának a hátára pattant, végül a hálóba gurult.

A gólt hivatalosan a Trofense-kapus, Miguel Santos öngóljának írták be, de ez semmit nem von le Soares érdemeiből. Vagyunk páran, akik akkor sem tudnak 75 métert rúgni a labdával, ha a szél közben kicsit alákap.

A kapusgól megfordította a meccs menetét, és a Benfica végül mindhárom pontot besöpörte, ezzel a harmadik a tabellán, míg a Trofense szintén harmadik – csak hátulról.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!