Nemzetközi foci

A kapus a mezét levéve ünnepelte a 93. perces gólját, de csúnya pofára esés lett a vége

Daniel Garzon Herazo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Daniel Garzon Herazo / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A tíz kiállítást hozó Boca Juniors-Racing argentin Szuperkupa-döntő mellett van még egy dél-amerikai gyöngyszemünk, hogy erősen induljon a hétfő.

A kolumbiai bajnokságban nagyon izgalmas meccset vívott egymással a Deportivo Pereira és a Junior. A vendégek kétgólos hátrányból támadtak fel, de a 81. percben a korábban a Sevillában, a Milanban és Villarrealban is játszó Bacca piros lapot kapott, így tíz emberre fogyatkozott a Junior. Az emberelőnyt ki is használta a Deportivo Pereira Brayan Muniz révén, de a 93. percben büntetőhöz jutott a Junior, és a labda mögé a kapus, Sebastián Viera állt, aki kíméletlenül beverte a tizenegyest a léc alá.

Örömében a mezét lekapva ünnepelt, a kommentátor meg is jegyezte, hogy ennek kiállítás lesz a vége, mivel a kapusnak korábban volt már egy sárgája, és a mezlevételért meg is kapta a másodikat (a hétvégén ugyanígy járt a Milan csatára, Olivier Giroud, aki csodálatos gólja után szintén vetkőzésbe kezdett, elfeledve, hogy pár perccel korábban kapott már egy lapot).

Bár a bíró eredetileg hét percet hosszabbított, a kiállítás miatt még ráhúzott kicsit, így eshetett meg, hogy végül a 99. percben született meg a mindent eldöntő gól: egy szöglet utáni kavarodás végén Jhonny Vásquez lett a Deportivo hőse, úgyhogy Viera kiállításba torkolló gólöröme sokba került a Juniornak.

Olvasói sztorik