Daniel Garzon Herazo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

A kapus a mezét levéve ünnepelte a 93. perces gólját, de csúnya pofára esés lett a vége

A tíz kiállítást hozó Boca Juniors-Racing argentin Szuperkupa-döntő mellett van még egy dél-amerikai gyöngyszemünk, hogy erősen induljon a hétfő.

A kolumbiai bajnokságban nagyon izgalmas meccset vívott egymással a Deportivo Pereira és a Junior. A vendégek kétgólos hátrányból támadtak fel, de a 81. percben a korábban a Sevillában, a Milanban és Villarrealban is játszó Bacca piros lapot kapott, így tíz emberre fogyatkozott a Junior. Az emberelőnyt ki is használta a Deportivo Pereira Brayan Muniz révén, de a 93. percben büntetőhöz jutott a Junior, és a labda mögé a kapus, Sebastián Viera állt, aki kíméletlenül beverte a tizenegyest a léc alá.

Örömében a mezét lekapva ünnepelt, a kommentátor meg is jegyezte, hogy ennek kiállítás lesz a vége, mivel a kapusnak korábban volt már egy sárgája, és a mezlevételért meg is kapta a másodikat (a hétvégén ugyanígy járt a Milan csatára, Olivier Giroud, aki csodálatos gólja után szintén vetkőzésbe kezdett, elfeledve, hogy pár perccel korábban kapott már egy lapot).

Bár a bíró eredetileg hét percet hosszabbított, a kiállítás miatt még ráhúzott kicsit, így eshetett meg, hogy végül a 99. percben született meg a mindent eldöntő gól: egy szöglet utáni kavarodás végén Jhonny Vásquez lett a Deportivo hőse, úgyhogy Viera kiállításba torkolló gólöröme sokba került a Juniornak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!