Nemzetközi foci

Szolid kis argentin döntő: annyi piros lapot osztott ki a bíró, hogy elfogyott az egyik csapat

RAMIRO GOMEZ / TELAM / AFP
RAMIRO GOMEZ / TELAM / AFP

A sok kiállítás miatt elfogyott a Boca Juniors, így idő előtt ért véget Argentínában a Szuperkupának beillő Trofeo des Campeones, amelyen a Racing Club volt az ellenfél.

A meccsen a Boca szerzett vezetést Briasco révén, majd az első félidő közepén Rojas egyenlített, igaz, ehhez kellett a Boca-kapus, Rossi bénázása is, aki bevédte a nem túl erős löketet.

A rendes játékidőben több gólt már nem született, viszont mindkét csapat megfogyatkozott még a hosszabbítás előtt, két kolumbiai játékos, Villa és Carbonero kakaskodásának páros kiállítás lett a vége.

Aztán a 100. percben a labda helyett az ellenfél combjába rúgó Villa is megkapta a levonulási parancsot, így a Boca kilenc emberrel maradt. A győztes gól a 118. percben született meg, Alcaraz ért oda egy beadásra, és pompás fejest küldött a bal sarokba.

A hosszabbítás hosszabbításában aztán záporoztak a piros lapok, a Racingból Alcarazt és Galvánt szórta ki a bíró, a Bocanál pedig a kispadról kiállított González mellett még négyen fejezték be idő előtt a meccset. Amikor Tello spori VAR-ozás után dumáért kiállította a Boca csatárát, Benedettót is, a Racing-játékosok hatalmas ünneplésben törtek ki, mivel az ellenfélnek nem maradt elég játékosa, hogy befejezze a döntőt.

Olvasói sztorik