JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Távozik egy fejes az RB Leipzigtől, az utódja is megvan

Távozik tisztségéből Oliver Mintzlaff, a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig ügyvezetője. A 47 éves Mintzlaff a hónap közepétől a klub főszponzoránál, a Red Bull energiaital-gyártó cégnél dolgozik tovább a három ügyvezető egyikeként, és a konszern sportbefektetéseit felügyeli majd.

Mintzlaff 2014 óta tevékenykedett a Leipzignél, nagy szerepe volt abban, hogy a csapat feljutott a másodosztályból az élvonalba.

Jelenlegi kinevezése az októberben elhunyt milliárdos cégalapító, Dietrich Mateschitz kívánsága volt, és a hírek szerint a nyáron nemet mondott, amikor a Chelsea szerette volna megszerezni őt.

Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter egyesületénél Max Eberl lesz Mintzlaff utódja, aki legutóbb a Borussia Mönchengladbachnál dolgozott ügyvezetőként, írja az MTI.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik a lipcsei csapat felemelkedésének szimbóluma
Amióta kinevezték az új vezetőedzőt, azóta szárnyal a magyar válogatott labdarúgó.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!