Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai Dominik a lipcsei csapat felemelkedésének szimbóluma

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ellentmondást nem tűrően teljesítette a feladatot az RB Leipzig a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében: a német csapat 4-0-ra nyert Varsóban a Sahtar Donyeck ellen, így a Celticet kiütő Real Madrid mögött a második helyen végzett csoportjában és készülhet a nyolcaddöntőre.

A Sahtar elleni győzelemnek magyar főszereplői is voltak: a meccset végigjátszó Willi Orbán ismét stabil és átjátszhatatlan pont volt a védelemben, míg Szoboszlai Dominik labdát szerzett az első gól előtt, a másodikat pedig ő lőtte. A csapatot követő rblive.de nem is fukarkodott a két magyar válogatott játékos kapcsán a jelzőkkel.

  • Orbánról ezt írták: „Nincs meccs Willi nélkül! A csapat mostani kapitánya mérkőzésről mérkőzésre lenyűgözően irányítja a védelmet. A szünet előtti tíz percben kissé magasan helyezkedett el, területek nyíltak mögötte, de ezt is megoldotta.”
  • Szoboszlainak pedig 1,5-es osztályzatot adtak (a németeknél az 1-es a legmagasabb, az 5-ös a legrosszabb): „Egyre fontosabb tagja ennek a csapatnak. Megszerezte első gólját a BL-szezonban, az első találatban pedig nagy szerepe volt. Még jobban ki tudja venni a részét a csapatjátékból, ha ő osztogatja a labdákat. A csapat felemelkedésének szimbóluma Marco Rose irányítása alatt.”
sofascore.com

A Lipcse két vereséggel kezdte a csoportkört, az első után, a Sahtar elleni hazai 0-4-et követően nevezték ki Marco Rosét. Az új vezetőedzővel a legutóbbi tíz tétmérkőzéséből nyolcat megnyert két döntetlen mellett a Leipzig, amely a BL-csoportkört négy győzelemmel zárta.

A november 7-i sorsoláson derül majd ki, ki ellen folytatja tavasszal a csapat.

Kapcsolódó
Szoboszlai a kapust is kicselezte, mielőtt gólt lőtt a BL-ben
Gólgálát rendezett a Leipzig és a Real Madrid is, így végül a címvédő nyerte meg a Bajnokok Ligája F csoportját. A lipcseiek a második helyen léptek tovább.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik