Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai a kapust is kicselezte, mielőtt gólt lőtt a BL-ben

Adam Nurkiewicz / Getty Images
Adam Nurkiewicz / Getty Images
Gólgálát rendezett a Leipzig és a Real Madrid is, így végül a címvédő nyerte meg a Bajnokok Ligája F csoportját. A lipcseiek a második helyen léptek tovább.

Az RB Leipzig semmit sem bízott a véletlenre, 4-0-ra legyőzte Varsóban a Sahtar Donyecket a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel a Celticet 5-1-re kiütő Real Madrid mögött az F csoport második helyén végzett. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, Willi Orbán pedig a tőle megszokott, határozott játékot nyújtotta a védelem közepén.

Egyszerű volt a helyzet, ugyanis a Lipcsének csak annyi dolga volt, hogy ne kapjon ki a Sahtartól. Persze itt meg is kell jegyezni egyből, hogy az ukránok Lipcsében 4-0-ra nyertek, azt követően váltották le Domenico Tedescót a német csapatnál Marco Roséra. Utóbbi edzővel nagyon jó formában van a Leipzig, amely a Donyeck elleni meccset megelőző kilenc tétmérkőzéséből hetet megnyert két döntetlen mellett, és ezúttal is jól kezdett, mert már a 10. percben betalált Christopher Nkunku.

Az első félidőben is csak elvétve volt ukrán próbálkozás, a másodikban pedig hamar megpecsételődött a csapat sorsa: André Silva egy furcsa szituációt követően az 50. percben duplázta meg a vendégelőnyt, majd

a 62. percben Szoboszlai ugrott ki Nkunku passzával, elvitte a kapus mellett is a labdát, majd a hálóba lőtt. Ez volt a magyar válogatott játékos első találata a mostani BL-szezonban.

Szoboszlai a 67. percben lement, a helyére beállt Dani Olmo pedig egyből gólt szerzett (bár később öngóllá módosított az UEFA), ezzel alakult ki a 0-4-es végeredmény. Orbán végigjátszotta a meccset.

sofascore.com

Az, hogy a csoportot nem nyerheti meg a Lipcse viszonylag hamar eldőlt, a Real Madrid ugyanis ezzel egy időben kiütötte a Celticet. A címvédő két tizenegyest is értékesített az első félidőben (Luka Modric 37 évesen és 54 évesen a legidősebb játékos a sorozat történetében, aki büntetőből eredményes volt), és ugyan a skótok is próbálkozhattak, Thibaut Courtois védeni tudott. A fordulás után is a spanyolok uralták a meccset, további három gólt szerezve pedig végleg eldöntötték a meccset.

Bajnokok Ligája, 6. forduló, F csoport

Real Madrid (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 5-1 (2-0)
gól: Modric (6., 11-esből), Rodrygo (20., 11-esből), Asensio (51.), Vinícius Junior (61.), Valverde (71.), illetve Jota (84.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-RB Leipzig (német) 0-4 (0-1)
g.: Nkunku (10.), A. Silva (50.), Szoboszlai (62.), Olmo (68.)

A csoport végeredménye: 1. (és nyolcaddöntős) Real Madrid 13 pont, 2. (és nyolcaddöntős) RB Leipzig 12, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Celtic Glasgow 2

Olvasói sztorik