LLUIS GENE / AFP
Nemzetközi foci sport

Xavi: Edzői pályafutásom egyik legnehezebb pillanata volt

Bár a közvélemény nagy részét meglepte Gerard Piqué váratlan bejelentése, Xavi Hernández, a Barcelona edzője elmondta, megértette a válogatott védő azonnali visszavonulásról hozott döntését.

A 35 éves világ- és Európa-bajnok labdarúgó csütörtökön jelezte, hogy szombaton az Almería elleni bajnokin búcsúzik a Camp Nou közönségétől.

Xavi szerint a döntés azután született, hogy Piqué már nem érezte, hogy nélkülözhetetlen lenne a klubnál.

„Szerencsém volt, hogy a csapattársa voltam és most az edzője lehetek. A körülmények késztették arra, hogy meghozza ezt a döntést. Megértem, hiszen én is átmentem hasonló helyzeten. Nem játszott rendszeresen, és nem érezte magát olyan fontosnak. Ugyan rendelkezett szerződéssel, ám úgy döntött, hogy kilép belőle, ami a nagyságának a jele.

A valaha volt egyik legjobb középhátvéd döntését tiszteletben tartjuk,  megérdemli, hogy klublegendaként emlékezzenek rá

nyilatkozta.

Elárulta, hogy a nyáron beszélt Piqué-vel és elmondta neki a szándékait.

Edzői pályafutásom egyik legnehezebb pillanata volt ez a beszélgetés

– jegyezte meg.

Hogy mi lesz a nyolcvanmilliós fizetésével, amely a 2024. június 30-ig szóló szerződésével együtt járt volna, azt egyelőre nem tudni.

Kapcsolódó
Ez a hír sokkolhatja a Barcelona szurkolóit: visszavonul Gerard Piqué
Váratlanul jelentette be, hogy a szombati bajnoki után befejezi.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!