Nemzetközi foci

Ez a hír sokkolhatja a Barcelona szurkolóit: visszavonul Gerard Piqué

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP

Csütörtök este váratlan bejelentést tett Gerard Piqué, a Barcelona világ-. és Európa-bajnok játékosa, aki közölte, az Alméria elleni szombati bajnoki lesz az utolsó mérkőzése, ugyanis azt követően visszavonul a futballtól.

„Mint sokan közületek, én is mindig Barcelona-szurkoló voltam, és futballcsaládba születtem. Nagyon fiatalon nem labdarúgó, hanem a Barcelona labdarúgója akartam lenni” – írta a 35 éves védő, aki a katalánokkal nyolcszor volt bajnok, hétszer Király-kupa győztes, háromszor nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot.

„A futball és a Barcelona mindent megadott nekem. És most, hogy ennek a gyereknek minden álma valóra vált, szeretném elmondani, hogy úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy véget vessek ennek az utazásnak. Mindig is mondtam, hogy a Barcelona után nem lesz más csapatom, és ez így is marad.

A szombati lesz az utolsó meccsem a Camp Nouban. Újra szurkoló leszek, támogatom a csapatot, és átadom a Barcelona iránti szeretetemet a gyerekeimnek, ahogy a szüleim tették velem.

Olvasói sztorik