Getty Images
Nemzetközi foci sport

Gólja után engedélyt kért Cristiano Ronaldótól a gólöröméhez

Csak részben végezte el a feladatát a Manchester United az Európa Liga-csoportkör zárásakor: Erik ten Hag csapata ugyan legyőzte idegenben a Real Sociedadot, de csak 1-0-ra. A két csapat azonos pontszámmal és azonos egymás elleni eredménnyel zárt, de a spanyolok a jobb gólkülönbségük miatt megőrizték első helyüket a csoportban és bejutottak a legjobb 16 közé, míg a Unitednek csoportmásodikként nyernie kellene majd egy párharcot a nyolcaddöntőért.

A vendégcsapat gólját a 18 éves Alejandro Garnacho nyerte, a találatot pedig Cristiano Ronaldo készítette elő. A Madridban született, de argentin utánpótlás-válogatott szélső sosem titkolta, hogy bálványozza Ronaldót, most a gólja után,

amikor összeölelkeztek, engedélyt kért rá, hogy bemutathassa a portugál klasszis legújabb gólörömét, majd a szurkolók elé állt lehunyt szemmel, a kezeit pedig összekulcsolta a mellkasán.

Garnacho gólja:

Garnacho volt a téma a lefújás után is, Bruno Fernandest kérdezték a fiatal játékosról. A középpályás meglepően őszinte választ adott arról, miért teltek el hónapok a szezonból, hogy Ten Hag elkezdte a kezdőbe is berakosgatni a támadót.

„Jól játszott, de tisztában van, hogy sokat is várunk tőle. Még mindig nagyon fiatal.

A szezon eleje nem volt a legjobb számára, a felkészülés során nem volt a legjobb a hozzáállása, ezért is nem kapott mostanáig lehetőséget.

Azóta már jobb az edzéseken, javult a hozzáállása, meg is kapja a lehetőséget, amit meg is érdemel” – hangzott Fernandes nyilatkozata.

Garnacho ebben a szezonban az Európa Ligában négy mérkőzésen játszott, kétszer kezdőként. A Premier League-ben eddig viszont csak egy mérkőzése van, még a nyitófordulóban, a Brighton ellen állt be a legvégén.

Kapcsolódó
„Tudtunk volna jobban játszani” – Csercseszov nem túl vidáman értékelt
Dibusz Dénes szerint az első félidőben megköszönhették, hogy csak 1-0 volt az állás.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!