Nemzetközi foci

Gólja után engedélyt kért Cristiano Ronaldótól a gólöröméhez

Getty Images
Getty Images

Csak részben végezte el a feladatát a Manchester United az Európa Liga-csoportkör zárásakor: Erik ten Hag csapata ugyan legyőzte idegenben a Real Sociedadot, de csak 1-0-ra. A két csapat azonos pontszámmal és azonos egymás elleni eredménnyel zárt, de a spanyolok a jobb gólkülönbségük miatt megőrizték első helyüket a csoportban és bejutottak a legjobb 16 közé, míg a Unitednek csoportmásodikként nyernie kellene majd egy párharcot a nyolcaddöntőért.

A vendégcsapat gólját a 18 éves Alejandro Garnacho nyerte, a találatot pedig Cristiano Ronaldo készítette elő. A Madridban született, de argentin utánpótlás-válogatott szélső sosem titkolta, hogy bálványozza Ronaldót, most a gólja után,

amikor összeölelkeztek, engedélyt kért rá, hogy bemutathassa a portugál klasszis legújabb gólörömét, majd a szurkolók elé állt lehunyt szemmel, a kezeit pedig összekulcsolta a mellkasán.

Garnacho gólja:

Garnacho volt a téma a lefújás után is, Bruno Fernandest kérdezték a fiatal játékosról. A középpályás meglepően őszinte választ adott arról, miért teltek el hónapok a szezonból, hogy Ten Hag elkezdte a kezdőbe is berakosgatni a támadót.

„Jól játszott, de tisztában van, hogy sokat is várunk tőle. Még mindig nagyon fiatal.

A szezon eleje nem volt a legjobb számára, a felkészülés során nem volt a legjobb a hozzáállása, ezért is nem kapott mostanáig lehetőséget.

Azóta már jobb az edzéseken, javult a hozzáállása, meg is kapja a lehetőséget, amit meg is érdemel” – hangzott Fernandes nyilatkozata.

Garnacho ebben a szezonban az Európa Ligában négy mérkőzésen játszott, kétszer kezdőként. A Premier League-ben eddig viszont csak egy mérkőzése van, még a nyitófordulóban, a Brighton ellen állt be a legvégén.

Kapcsolódó
„Tudtunk volna jobban játszani” – Csercseszov nem túl vidáman értékelt
Dibusz Dénes szerint az első félidőben megköszönhették, hogy csak 1-0 volt az állás.
Olvasói sztorik