Nemzetközi foci bajnokok ligája

40 veretlen meccs után kapott ki otthon a Salzburg, továbbjutott a Chelsea

Joe Klamar / AFP
Joe Klamar / AFP
A Chelsea bebiztosította a helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi nyolcaddöntőjében, mivel a csoportkör ötödik fordulójában 2-1-re nyert Salzburgban.

Az angol csapat az első félidőben komoly fölényben játszott, helyzetekig jutott, Mateo Kovacic lövésével a 23. percben pedig megérdemelten szerzett vezetést. A vendégek a szünetig akár a mérkőzést is eldönthették volna, de a folytatásban lehetőségeiket sorra elpuskázták.

Kapcsolódó
Szoboszlaiék elverték a Realt, kiesett a Juve, gálázott a PSG
A csúcsrangadón nem bírt egymással a Dortmund és a Manchester City.

A fordulást követően elég volt a londoniak részéről egy védelmi kihagyás, kontrából egyenlített a Salzburg, amely utána már nem volt alárendelt szerepben. A Chelsea viszont Kai Havertz góljával visszavette a vezetést. A hajrára aztán mezőnyfölénybe került a Salzburg, egyenlítési lehetőségei is adódtak, de az eredmény nem változott, írta tudósításában az MTI.

Salzburgban ezzel egy negyven veretlen hazai mérkőzésből álló sorozat szakadt meg, legutóbb 2021. február 18-án a Villarreal tudott tétmeccsen nyerni a Red Bull Arenában.

Ami még érdekesség, a Salzburg kezdőcsapatának átlagéletkora 22 év és 10 hónap volt, ami rekord a klub történetében, de a BL-ben is csak az Arsenal (2009-ben) és az Ajax (2003-ban és 2004-ben) küldött ennél fiatalabb kezdő tizenegyet a pályára.

A másik korai keddi mérkőzésen a Sevilla gól nélkül első félidőt követően Juszef en-Nesziri találatával a 61. percben szereztek vezetést a dán FC Köbenhavnnal szemben, a hajrában pedig Isco a 88., Gonzalo Montiel pedig a 92. percben betalálva állította be a 3-0-s végeredményt.

Bajnokok Ligája, 5. forduló

E csoport:
Salzburg (osztrák) – Chelsea (angol) 1-2 (0-1)
gól: Adamu (49.), illetve Kovacic (23.), Havertz (64.)

 

G csoport:
Sevilla (spanyol) – FC Köbenhavn (dán) 3-0 (0-0)
gól: en-Nesziri (61.), Isco (88.), Montiel (92.)
piros lap: Hocsolava (95., FC Köbenhavn)

Olvasói sztorik