Hector Vivas/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Megbukott a doppingteszten, bukhatja a vébét az egyik hátvéd

Egy hónappal a katari világbajnokság rajtja előtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pozitív doppingteszt miatt eltiltotta a Costa Rica-i válogatott védőjét, Orlando Galót.

Kapcsolódó
Iráni drukkerek és sportolók kérik az iráni válogatott kizárását a vébéről
Szerintük a szövetség nem érdemli meg a világbajnoki szereplést.

A Herediano 22 éves hátvédjénél az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol használatát mutatta ki a vizsgálat. A FIFA szombati előzetesen eltiltotta a játékost és az ilyenkor szokásos eljárás megindult. A Costa Rica-i szövetség bejelentése szerint a pozitív mintát múlt hónapban, a Koreai Köztársaságban adta Galo, ahol a nemzeti csapat két felkészülési találkozót játszott és 15 játékost teszteltek.

A vb szabályzatának értelmében minden játékost alávethetnek tesztnek a mérkőzéseken, amelyeken részt vett és azokon kívül is bárhol és bármikor. Legrosszabb esetben négyéves eltiltást is kaphat a kilencszeres válogatott, de értelemszerűen jelenleg a katari világbajnokságról való lemaradás fájna neki legjobban. Costa Rica Spanyolországgal, Németországgal és Japánnal találkozik majd az E csoportban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!