Nemzetközi foci

Portugál szexbotrány: orgiákat tartott a női futballcsapat edzője

Példátlan szexbotrány rázta meg a portugál futballt: a helyi Publico újság hihetetlen történetet közölt olyan orgiákról, amelyen a Famalicao női csapatának játékosa, valamint a klub szakmai stábjának tagjai vettek részt.

A beszámolók szerint a 2021-22-es idényben több ilyen szeánszot is tartottak, amelyen nyolc játékos és Famalicao edzői stábjának több tagja vett részt. A klub Portugália egyik legnagyobb futballprojektje, amely mögötte az izraeli milliárdos, a spanyol Atlético Madridban is tulajdonrészt szerző Idon Ofer és Jorge Mendes szuperügynök áll.

Kapcsolódó
Már az edzéseket sem látogathatja Szalai Ádám a klubcsapatában
Már javában dolgozhatnak szerződése felbontásán.

Az ügy azt követően robbant ki, hogy a klub egyik egykori játékosa a sajtóhoz fordult.

„Úgy döntöttem, elmesélem a történetemet. Látva, hogy több kollégám nyilvánosan beszélt egy edző vagy egy sportigazgató által elszenvedett szexuális zaklatásról, meggyőztem magam erről. Tettem ezt a Famalicao menedzsereinek magatartása miatt is” – mondta.

Arról is beszélt, hogy a klub tulajdonosai miként hagyták figyelmen kívül az esetet, és nem reagáltak megfelelően, amikor megtudták, hogy Miguel Afonso edzőt és Samuel Costa sportigazgatót szexuális zaklatással vádolták korábbi munkahelyükön, a Vitoria Guimaraes és a Rio Ave csapatainál.

A Portugál Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága már megkezdte a vizsgálatot, kikérdezték a játékosokat, az edzői stáb tagjait, valamint azokat, akiknek több információjuk lehetett erről a botrányról.

Szeptember végén szexuális visszaélés gyanúja miatt a két említett sportvezetőt felfüggesztették.

Hasonló történt a Rio Ave csapatánál

Az biztos, hogy a 40 éves Miguel Afonso nincs nyerő helyzetben, ugyanis a Famalicaóval kapcsolatos történet összefonódik egy másikkal: az elmúlt napokban a Rio Ave néhány játékosa ugyancsak feljelentést tett ellen szexuális zaklatás miatt.

A Publico nyilvánosságra hozta az edző és egy 19 éves labdarúgó közötti üzenetváltás egyes részeit. A tréner minden vádat tagadott, és azzal védekezett, hogy ez csak rágalom.

Ez egy kísérlet arra, hogy szakmailag hiteltelenné tegyenek. Teljesen alaptalan az összes vád

– mondta.

Ugyanakkor az ellene vallók ezt nem így látják. A Rio Ave-ügyben érintett egyik játékos elmondta a Publicónak, hogy az edző egyik legelső üzenete azonnal intim volt.

„A nőket vagy a férfiakat szereted?” – kérdezte tőle Afonso.

Megkérdezte, hogy hízni akarunk-e vagy fogyni, és válaszunktól függően mindig azt kérte, küldjünk neki képeket

– árulta el egy szintén 19 éves futballista. Az edző egy videót is kért az egyik játékostól, mondván, szeretné látni a testmozgásait.

Olvasói sztorik