Nemzetközi foci sport

Portugál szexbotrány: orgiákat tartott a női futballcsapat edzője

Példátlan szexbotrány rázta meg a portugál futballt: a helyi Publico újság hihetetlen történetet közölt olyan orgiákról, amelyen a Famalicao női csapatának játékosa, valamint a klub szakmai stábjának tagjai vettek részt.

A beszámolók szerint a 2021-22-es idényben több ilyen szeánszot is tartottak, amelyen nyolc játékos és Famalicao edzői stábjának több tagja vett részt. A klub Portugália egyik legnagyobb futballprojektje, amely mögötte az izraeli milliárdos, a spanyol Atlético Madridban is tulajdonrészt szerző Idon Ofer és Jorge Mendes szuperügynök áll.

Kapcsolódó
Már az edzéseket sem látogathatja Szalai Ádám a klubcsapatában
Már javában dolgozhatnak szerződése felbontásán.

Az ügy azt követően robbant ki, hogy a klub egyik egykori játékosa a sajtóhoz fordult.

„Úgy döntöttem, elmesélem a történetemet. Látva, hogy több kollégám nyilvánosan beszélt egy edző vagy egy sportigazgató által elszenvedett szexuális zaklatásról, meggyőztem magam erről. Tettem ezt a Famalicao menedzsereinek magatartása miatt is” – mondta.

Arról is beszélt, hogy a klub tulajdonosai miként hagyták figyelmen kívül az esetet, és nem reagáltak megfelelően, amikor megtudták, hogy Miguel Afonso edzőt és Samuel Costa sportigazgatót szexuális zaklatással vádolták korábbi munkahelyükön, a Vitoria Guimaraes és a Rio Ave csapatainál.

A Portugál Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága már megkezdte a vizsgálatot, kikérdezték a játékosokat, az edzői stáb tagjait, valamint azokat, akiknek több információjuk lehetett erről a botrányról.

Szeptember végén szexuális visszaélés gyanúja miatt a két említett sportvezetőt felfüggesztették.

Hasonló történt a Rio Ave csapatánál

Az biztos, hogy a 40 éves Miguel Afonso nincs nyerő helyzetben, ugyanis a Famalicaóval kapcsolatos történet összefonódik egy másikkal: az elmúlt napokban a Rio Ave néhány játékosa ugyancsak feljelentést tett ellen szexuális zaklatás miatt.

A Publico nyilvánosságra hozta az edző és egy 19 éves labdarúgó közötti üzenetváltás egyes részeit. A tréner minden vádat tagadott, és azzal védekezett, hogy ez csak rágalom.

Ez egy kísérlet arra, hogy szakmailag hiteltelenné tegyenek. Teljesen alaptalan az összes vád

– mondta.

Ugyanakkor az ellene vallók ezt nem így látják. A Rio Ave-ügyben érintett egyik játékos elmondta a Publicónak, hogy az edző egyik legelső üzenete azonnal intim volt.

„A nőket vagy a férfiakat szereted?” – kérdezte tőle Afonso.

Megkérdezte, hogy hízni akarunk-e vagy fogyni, és válaszunktól függően mindig azt kérte, küldjünk neki képeket

– árulta el egy szintén 19 éves futballista. Az edző egy videót is kért az egyik játékostól, mondván, szeretné látni a testmozgásait.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!