Nemzetközi foci

„Ennek véget kell vetni!” – kirakhatta magyar csatárát a Dunaszerdahely csapata

A hazai bajnokságban 13 forduló után a harmadik helyen áll a Dunaszerdahely labdarúgócsapata, amely már hatpontos hátrányban van a listavezető Slovan Bratislava mögött. A Szlovák Kupát azonban már befejezte, miután meglepetésre 2-1-re kikapott a másodosztály 12. helyén álló FK Humennétől.

Kapcsolódó
Már az edzéseket sem látogathatja Szalai Ádám a klubcsapatában
Már javában dolgozhatnak szerződése felbontásán.

A homonnai kudarcot a klubvezetés nehezen viselte.

„Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük.

Ennek véget kell vetni. Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből

– írta közleményében Jan Van Daele, a DAC 1904 sportigazgatója.

Hozzátette, büntetésként a csapatnak kell kifizetnie a szurkolók két, őszi idegenbeli mérkőzésére a jegyeket és az utazási költségeket.

A klub ugyan nem nevezte meg a két távozó játékost, de a közösségi oldal kommentjei szerint egyikük a lett válogatott szélső, Andrejs Ciganiks, a másik pedig a kétszeres magyar válogatott csatár, Balogh Norbert.

Olvasói sztorik