Nemzetközi foci

Annyi támogató üzenetet kapott a Barca edzője, mintha gyászolna

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A hazai bajnokságban a Real Madrid ellen elveszítette a veretlenségét, a Bajnokok Ligájában pedig közel áll a kieséshez az FC Barcelona labdarúgócsapata, amelynek edzője, Xavi Hernandez azt mondta, tudja, hogy munka nélkül marad, ha nem nyer trófeát ebben a szezonban.

A Barca a múlt héten 3-3-as döntetlent játszott az Interrel a Camp Nouban, és most már csak a csoda mentheti meg a kieséstől: a hibátlan Bayern München mellett ugyanis a milánóiak is biztosan megelőzik, ha a következő körben legyőzik a pont nélkül álló cseh Viktoria Plzent. A katalánok ráadásul vasárnap 3-1-re kikaptak a Real Madridtól a Bernabeuban, így a LaLigát sem vezetik már.

Ez a Barca. Versenyeznünk kell a trófeákért, és ha nem nyerünk egyet sem, annak következményei lesznek rám nézve. De mindent bele fogok adni

mondta Xavi, aki szerint csapata még mindig az építkezés fázisában van.

„Őszintének kell lennem a klubbal, a játékosokkal és a szurkolókkal. Úgy gondolom, hogy egy olyan csapatot építettünk fel, amely képes a sikerekre. Az elmúlt hét összes kritikája ellenére még mindig hatalmas bennem a lelkesedés. Az emberek támogató üzeneteket küldenek nekem, a mobilomra nézve olyan érzés fog el, mintha egy családtagom meghalt volna.”

Kapcsolódó
Klopp: Utálnám magam, ha olyan lennék, mint amilyennek most be akarnak állítani
A német edzőnek meg kellett védenie magát egy nyilatkozata miatt, amely nem hozta közelebb egymáshoz a Manchester Cityt és a Liverpoolt.

A csapat legközelebb csütörtökön a Villarreal ellen lép pályára hazai környezetben.

„Ez jelenleg a legfontosabb meccs, jó esély kínál arra, hogy véget vessünk a rossz sorozatnak” – mondta Xavi, hozzátéve, hogy Hector Bellerin felépült sérüléséből, de Andreas Christensen, Ronald Araújo és Memphis Depay továbbra sem játszhat.

Olvasói sztorik