Nemzetközi foci

Szívbetegsége miatt azonnal visszavonult a válogatott középpályás

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
Örökletes szívbetegséget állapítottak meg Enock Mwepunál, az angol bajnokságban szereplő Brighton zambiai labdarúgójánál, akinek így fel kell hagynia profi karrierjével, írta az MTI.

A 24 éves középpályás nemrég hazájába repült válogatott mérkőzésekre, de rosszul lett, és egy mali kórházban ápolták. A szigetországba visszatérve további vizsgálatok következtek, ezek során pedig kiderült, hogy olyan örökletes szívbetegségben szenved, amellyel nem folytathatja az élsportot.

Kapcsolódó
Megiramodott, futás közben gatyát igazított, de lövését védte a kapus
Ez az MTK-szurkoló örökre megemlegeti majd a nagy napot.

A klub közleménye szerint egy olyan problémáról van szó, amelyet a korábbi szűrések alkalmával még nem tudtak megállapítani, ugyanis csak egy későbbi életszakaszban lehet észrevenni.

Tony Bloom klubelnök elmondta, rendkívül tehetséges futballistáról van szó, akit most szörnyű csapás ért, de minden támogatást meg fognak neki adni a felépüléshez és az újrakezdéshez.

A 24-szeres válogatott Mwepu európai karrierje 2017-ben az osztrák Red Bull Salzburgnál kezdődött, ahol Szoboszlai Dominik csapattársa volt.

Tavaly nyáron 13 millió euróért került a Brightonhoz, a mostani szezonban hat mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik