Glyn KIRK / AFP
Nemzetközi foci sport

Szívbetegsége miatt azonnal visszavonult a válogatott középpályás

Örökletes szívbetegséget állapítottak meg Enock Mwepunál, az angol bajnokságban szereplő Brighton zambiai labdarúgójánál, akinek így fel kell hagynia profi karrierjével, írta az MTI.

A 24 éves középpályás nemrég hazájába repült válogatott mérkőzésekre, de rosszul lett, és egy mali kórházban ápolták. A szigetországba visszatérve további vizsgálatok következtek, ezek során pedig kiderült, hogy olyan örökletes szívbetegségben szenved, amellyel nem folytathatja az élsportot.

Kapcsolódó
Megiramodott, futás közben gatyát igazított, de lövését védte a kapus
Ez az MTK-szurkoló örökre megemlegeti majd a nagy napot.

A klub közleménye szerint egy olyan problémáról van szó, amelyet a korábbi szűrések alkalmával még nem tudtak megállapítani, ugyanis csak egy későbbi életszakaszban lehet észrevenni.

Tony Bloom klubelnök elmondta, rendkívül tehetséges futballistáról van szó, akit most szörnyű csapás ért, de minden támogatást meg fognak neki adni a felépüléshez és az újrakezdéshez.

A 24-szeres válogatott Mwepu európai karrierje 2017-ben az osztrák Red Bull Salzburgnál kezdődött, ahol Szoboszlai Dominik csapattársa volt.

Tavaly nyáron 13 millió euróért került a Brightonhoz, a mostani szezonban hat mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!