Jakub Porzycki / Anadolu Agency via AFP
Nemzetközi foci sport

Hivatalos: Ukrajna is vb-t rendezne 2030-ban

Ukrajna csatlakozott a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére beadott spanyol-portugál közös pályázathoz. Kedden az angol sajtó már beszámolt a hírről, amit

a felek szerdán, az európai szövetség nyoni központjában tartott közös sajtótájékoztatón erősítettek meg.

Kapcsolódó
Felháborodottan fakadt ki a Barca edzője a bírókra
Xavi szerint igazságtalanság történt csapatával Milánóban.

„A pályázatunk többé már nemcsak ibériai, hanem európai. Hiszem, hogy máris jobbat tudunk ajánlani, mint eddig. A futball univerzális, márpedig, ha sokféleképpen képes megváltoztatni az emberek életét, akkor a jóra kell használni” – nyilatkozta a spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales.

A hírek szerint a három érintett ország kormánya mellett az UEFA is teljes mellszéllességgel a pályázat mellé állt.

A nyolc év múlva esedékes világbajnokság megrendezésére eddig két, több országot is tömörítő kandidálás érkezett: az egyiptomi, a görög és a szaúd-arábiai összefogás mellett Dél-Amerikából Uruguay, Argentína, Paraguay és Chile látná vendégül a világ legjobb csapatait.

Az idei, november 20-án kezdődő vb-nek Katar, a 2026-os, már 48 csapatos tornának pedig Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok közösen ad otthont.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!