Nemzetközi foci bajnokok ligája

Joao Félixtől megszabadulna az Atlético, hogy megvehesse Szoboszlait

JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nem először röppent fel a hír, hogy az Atlético Madrid labdarúgócsapata szeretné megvásárolni Szoboszlai Dominiket, az RB Leipzig magyar válogatott játékosát, ezúttal spanyol lapértesülés sugallta ugyanazt a pletykát.

Kapcsolódó
A futballban minden lehetséges: Bécsben valósult meg az amerikai videojátékos álom
Mindenki álmodozott már arról, hogy fociedző legyen, sokan pedig az erről szóló szimulációs játékba is ezért kezdenek bele. Egy amerikai streamer is ezt csinálja évek óta, ám a virtuális csapata a való életben is felvette vele a kapcsolatot.

A Fichajes.net és az Elgoldigital.com egyaránt azt írta, hogy Diego Simeone minden vágya, hogy megszerezze a játékost, ehhez azonban helyet kell csinálnia neki a csapatban és a keretben.

A hírek szerint az edző annyira nem elégedett Joao Félix teljesítményével, hogy a 2019-ben 126 millió euróért (!) szerződtetett portugált akár nagy veszteség árán is eladná. A spanyol források szerint jelenleg 70 millió euróra becsülik az árát, de a madridiak már annak is örülnének, ha 50 millióért valaki lecsapna rá.

Simeone 2020 nyara óta szeretné leigazolni a magyar játékost, anno tárgyalt a Salzburggal is, de végül az RB Leipzig lett a befutó.

Szoboszlai az előző szezonban 45 mérkőzésen 2126 percet játszott, 10 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Ugyan 2022-23-ban meg sem közelíti ezt, de tíz lipcsei fellépésén egy gólt és öt gólpasszt azért jegyzett.

Szoboszlai: Tanultunk a Sahtar elleni vereségből

A statisztika szerdán javulhat, amikor az RB Leipzig a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a skót Celtic együttesét fogadja. A 21 éves játékos a lipcsei klub keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, bár egyelőre nem sikerült pontot szerezniük a főtáblás küzdelmek során, még mindig megvan az esélyük arra, hogy a nyolcaddöntőbe jussanak, és – mint fogalmazott – természetesen ez is a céljuk.

„A BL-ben futballozni mindig nagy megtiszteltetés, és ahogyan a csapatunkat ismerem, a Celtic ellen is mindent beleadunk majd, egymást segítve és egymásért is küzdve” – idézte az MTI a középpályást, aki szerint a Sahtar Donyeckkel szemben 4-1-re elveszített első csoportmeccsük óta sikerült fejlődniük, érettebben és változatosabban játszanak.

„Ugyanakkor nem akarok túl sokat beszélni arról, ami korábban volt. Tanultunk a Sahtartól elszenvedett vereségből, szerdán pedig 100 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Fontos, hogy mindenki a legjobb tudása szerint játsszon, és egymásért is küzdjünk, mert akkor az eredmények is jönni fognak” – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a szeptember elején vezetőedzőnek kinevezett Marco Rose stílusa nagyon közel áll hozzá, valamint köszönetet mondott azért, hogy az új tréner eddig minden tétmérkőzésen a kezdőcsapatba jelölte.

Szeretném, ha ez folytatódna, ezért minden nap nagyon keményen dolgozom és igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani mind az edzéseken, mind pedig a meccseken.

A Bajnokok Ligája F csoportját a címvédő Real Madrid vezeti 6 ponttal, második a Sahtar 4-gyel, harmadik a Celtic 1-gyel. A Leipzig-Celtic mérkőzés szerdán 18.45 órakor kezdődik, a következő fordulóban, jövő kedden pedig a skótok fogadják a német csapatot Glasgow-ban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik