Hans Paul / LEHTIKUVA / AFP
Nemzetközi foci sport

Nagyobb büntetést kapott az UEFA-t maffiának nevező bekiabálásokért egy klub, mint amekkorát a pályára rohanó szurkoló miatt

A HJK Helsinki hivatalos honlapján közölte, hogy 18 ezer eurós büntetést kapott az Európa Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).

A klub közleményéből kiderül, nyolcezer eurós bírságot kapott a HJK, amiért a Real Betis elleni Európa Liga-mérkőzésen összesen hat néző is a pályára rohant. Még ennél is nagyobb tételnek, tízezer eurós bírságnak bizonyult, hogy a nézőtéren háromszor is felharsant az UEFA-maffia skandálás, jellemzően finn szempontból kedvezőtlen ítélet esetén. A klub egyébként azt reméli, a hat pályára szaladó drukker felajánl egy kisebb összeget a büntetés miatt.

Kapcsolódó

Nem ez volt a HJK első büntetése, a Silkeborg elleni selejtezőben 8000 euróba került, hogy a nézők eltorlaszolták az egyik lelátónál a kijáratot és további 2250-be, hogy a pályára dobáltak tárgyakat.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!