Twitter/ashantigoldsc_
Nemzetközi foci sport

Az egyik klub tulajdonosa bundázott, az egész bajnokságot felfüggesztették

A Ghánai Labdarúgó Szövetség (GFA) csütörtökön azonnali hatállyal felfüggesztette az élvonalbeli bajnokságot.

A döntést kiváltó ügy májusban kezdődött, amikor az AshantiGold Sporting Club tulajdonosa és fia, Kwaku Frimpong és Emannuel Frimpong megbundázta az Inter Allies elleni mérkőzést. A GFA előbbit tíz, utóbbit nyolc évre tiltotta el minden sportvezetői tevékenységtől, azonban Frimpongék továbbra is aktívan részt vesznek a klub működtetésében. Természetesen az AshangiGold minden jogi lépést megtett, hogy támadja a vádakat, így a döntés ellen is fellebbezett.

Mivel a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csak október 14-én véglegesíti álláspontját a kérdésben. A GFA ezen túlmenően az AshantiGold SC-t teljesen ki is zárná a ligából, de ez ellen 22 futballistájuk is tiltakozott. Végül a szövetség csütörtökön úgy határozott, amíg nem kerül pont az ügy végére, felfüggeszti a bajnokságot.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!