VLADIMIR SIMICEK / AFP
Nemzetközi foci sport

Suárez kicsit eltűnt a szemünk elől, de a gólokkal és a gólpasszokkal továbbra sem spórol

Pozsonyban, a Slovan stadionjában találkozott egymással két vb-résztvevő futballválogatott, Kanada és Uruguay.

Az uruguayi csapat már a 6. percben vezetést szerzett, a River Plate játékosa, Nicolás De La Cruz látványosan csavart a léc alá szabadrúgásból, pedig még el is csúszott a lövés pillanatában.

A végeredmény már a 33. percben kialakult, amikor Luis Suárez beadására a Liverpool csatára, Darwin Núnez ért oda, és a védőt jócskán túlugorva fejelt a bal sarokba.

A 23 éves Núneznek ez volt a harmadik gólja (13. válogatott meccsén), Suáreznek pedig 134. meccsén a 38. gólpassza.

Van neki 68 gólja is mellé, és mindkét mutatóban ő a kétszeres világbajnok Uruguay rekordere.

A nyáron az Atléticótól hazatérő, és azóta a Nacionalban futballozó Suárez nyolc bajnoki alatt négy gólt és három gólpasszt termelt, és 35 évesen, az utolsó világbajnokságán minden bizonnyal nagyon motivált lesz.

Uruguay Dél-Koreával, Portugáliával és Ghánával került egy csoportba a világbajnokságon.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!