Nemzetközi foci

„A Sepsi a magyar kormánytól kapott pénzt, de a román játékosok is fejlődnek ebből a pénzből”

Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images
Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images

A Sepsi OSK venezuelai válogatott játékosa, Mario Rondón emlékezetes interjút adott, szúrta ki a Csakfoci.

Kapcsolódó

A 36 éves támadó a Gaz Metan és a CFR Cluj után igazolt Sepsiszentgyörgyre, ahol első kézből tapasztalhatta meg, milyen beszólásokat kap a román szurkolóktól az együttes. Ennek kapcsán ki is fejtette a véleményét.

„Mindenki azt mondja, hogy a Sepsi a magyar kormánytól kapott pénzt, magyaroknak hívnak minket, de valójában ez egy olyan csapat, amelyben sok román játékos futballozik. Több, mint például a CFR-ben. Ez a csapat európai kupákban, valamint szerte a világon Romániát képviseli.

Paun most került be a román pénzből, ugye? Ő milyen pénzből fejlődött?”

– mondta Rondón a gsp.ro portálnak.

Mi a baj azzal, hogy a Sepsi kívülről kap segítséget? A Manchester City és a PSG például honnan kap olyan sok pénzt? Nem külföldi tulajdonosa van néhány csapatnak a bajnokságban? Ha egy kormány pénzzel támogat egy klubot, az a klubnak jár, nem az országnak. Egyébként is a román játékosok fejlődnek ebből a pénzből, nem? Nem javul a futball színvonala ebből a pénzből?

A Sepsi idén Szuperkupát nyert, a Botosanit 7-0-ra iskolázta le és hetedik helyen áll a román élvonalbeli bajnokságban. Rondón 11 tétmérkőzédrn öt góllal járult hozzá a sikerekhez.

Olvasói sztorik