Nemzetközi foci

Magyarellenes szurkolói miatt odacsapott a liga a kolozsvári klubnak

Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt nem játszhatja Kolozsváron a két soron következő hazai mérkőzését az Universitatea labdarúgóklub, írta az MTI.

Kapcsolódó
BL-csapatból igazolt válogatott középpályást a Ferencváros
A bosnyák Amer Gojak a Dinamo Zagrebtől érkezett.

A román szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága azért büntette meg a kisebbik kolozsvári csapatot, mert annak drukkerei a Sepsi elleni, múlt hétfői bajnokin magyarellenes rigmusokat skandáltak, magyarokat sértő molinókat feszítettek ki.

A szerdai határozatot a román első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) tette közzé a honlapján. A pálya betiltása mellett a Kolozsvári Universitatea-nak 25 ezer lejes (kétmillió forintos) bírságot is kell fizetnie.

A klub máris közölte, hogy a soron következő hazai mérkőzését Medgyesen játssza.

Az augusztus 22-én játszott mérkőzést tíz percre félbe kellett szakítania a játékvezetőnek a szurkolók megnyilvánulásai miatt.

A molinók egyikén azt írták: „Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csirájában el kell tiporni, és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről”. Egy másik molinón a „Székelyföld nem létezik” felirat volt olvasható. Az egyetemi csapat ultrái emellett a „Kifele a magyarokkal az országból+” jelszót skandálták.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR Cluj mellett idén második kolozsvári csapatként az Universitatea is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak.

Olvasói sztorik