Nemzetközi foci bajnokok ligája

Se fejlődés, se stabilitás, kirúgták a BL-csapat edzőjét

Sergei Gapon / Anadolu Agency via AFP
Sergei Gapon / Anadolu Agency via AFP
Menesztették a labdarúgó Bajnokok Ligájában főtáblás FC Köbenhavn vezetőedzői posztjáról Jess Thorupot, akinek helyét az eddigi másodedző, Jacob Neestrup vette át.

A 52 éves Thorup majdnem két évig irányította a most dán bajnoki címvédő csapatot, amely a Borussia Dortmund vendégeként elszenvedett 3-0-s vereséggel kezdte a BL-csoportkör küzdelmeit, majd otthon gól nélküli döntetlent ért el a Sevillával szemben.

Kapcsolódó
Közel volt a tragédia Fülöpön: meccs közben dőlt rá a fa a kapura
A hazaiak félóra után már 3-0-ra vezettek, amikor egy kiszáradt fenyő megadta magát.

A csapat a tavalyi aranyérem után az idei bajnokságban jelenleg a csalódást keltő kilencedik helyen áll, 10 forduló alatt mindössze 12 pontot szerzett és hat vereséget szenvedett.

„Sajnos ebben a szezonban nem tapasztaltuk azt a fejlődést és stabilitást a csapat játékában, ami elvárható lenne” – nyilatkozta Allan L. Agerholmm az FCK igazgatótanácsának elnöke.

Az utód kiválasztása nem tartott sokáig, ugyanis az eddigi asszisztens, Jacob Neestrup 2026 nyaráig szóló szerződést kapott.

A 34 éves szakember 2021 januárjában érkezett Viborgból, amely a szezon végén feljutott az élvonalba, azaz a sikerbél ő is kivette a részét.

Neestrupnak a válogatott mérkőzések miatt majdnem két hete lesz arra, hogy felkészítse csapatát. Az FCK legközelebb október 2-án az AGF ellen lép pályára a hazai ligában, majd három nappal később a Manchester City várja idegenben a Bajnokok Ligájában.

Büszke és megtisztelő, hogy a klub engem választott. Ez különleges a számomra, hiszen az FC Köbenhavn egy olyan klub, amely életem nagy részét kitöltötte

– mondta.

Valóban a koppenhágaiaknál töltötte a leghosszabb időt, három évet (2006-2009), azonban mindössze kétszer léphetett pályára: a debütálásakor két perc után olyan súlyos sérülést szenvedett, amely miatt nyolc hónapot ki kellett hagynia. Felépülése után egy mérkőzésen még szerepelhetett, de végül 23 évesen végleg visszavonult.

Olvasói sztorik