Nemzetközi foci

Kylian Mbappé nem vesz részt a válogatott fotózásán

Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images
Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Kylian Mbappéval van tele a francia sajtó, miután a L’Equipé arról számolt be, hogy a PSG sztárja nem hajlandó részt venni a válogatott keddi fotózásán.

Kapcsolódó
Pogbát megműtötték, kútba eshet a vb-részvétel
A francia középpályás reménykedik, hogy felépül novemberre.

A Paris Saint-Germainnél kiemelt státuszú játékos a klubjával is vitában állt a közelmúltban, mert el akarja dönteni, hogy milyen márkákhoz adja a nevét és képét. Mbappé már márciusban jelezte a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) számára, hogy némely szponzorral nem akar mutatkozni, majd miután nem született megegyezés, az AFP-n keresztül üzent, hogy a játékosok emiatt nyugtalanok. Szerinte ugyanis nincs elég beleszólásuk a futballistáknak abba, mit reklámoznak ilyenkor. Az RMC azt is megjelölte, hogy a fotózás meghiúsulásával az Uber Eats, a KFC és a Coca-Cola is komoly reklámtól esik el.

Más gondja is van a válogatottnak, sérülés miatt a csapatkapitány Hugo Lloris, valamint Theo Hernandez is kimaradt Nemzetek Ligája-mérkőzésekre nevezett keretből. Didier Deschamps szövetségi kapitány számított volna a keretben Adrien Rabiot (Juventus) játékára is, ő azonban vádlisérülését követően még mindig nem teljesen egészséges, de a helyére szánt Boubacar Kamarát (Aston Villa) is le kellett cserélni a hétvégi bajnokin, így ő is kidőlt.

A franciáknál több futballista beválogatására sérülés miatt már eleve nem kerülhetett sor, így hiányzik majd többek között Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), N’Golo Kanté (Chelsea), Lucas Hernández (Bayern München) és Presnel Kimpembé (Paris Saint-Germain) is.

Olvasói sztorik