Nemzetközi foci

Történelmi siker után újabb győzelem, tűzzel-füsttel ünnepelt a Lech Poznan

Nagy a boldogság Poznanban, miután a Lech csapata kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott az Austria Wien ellen a Konferencia Liga C csoportjának második fordulójában.

A felek legutóbb 2008 őszén találkoztak egymással, és akkor ,lengyelek kerültek ki győztesen a párharcból, miután az idegenbeli 2-1-es vereséget követően a visszavágón ugyanilyen győzelmet aratott, végül hosszabbításban 4-2-re győzött és továbbjutott. Akkor az egyik gólt bizonyos Robert Lewandowski szerezte.

Kapcsolódó
Lélektelen, alázat nélküli játék – brutális vereségeket szenvedtek az olasz csapatok
A Lazio Dániában négy, a Fiorentina Törökországban három góllal kapott ki.

Ahogy a Sport.pl fogalmazott,

ahogy minden amerikai emlékszik arra, hol volt és mit csinált, amikor a New York-i ikertornyokat terrortámadás érte, úgy minden Lech Poznan-szurkoló emlékszik a 2008-as találkozó körülményeire. Mert az volt a klub történetének legjobb meccse.

A mostani csata is különös jelentőséggel bír, a helyiek égi jelként tekintenek a sima sikerre: a Villarreal elleni 4-3-as vereség után ugyanis ez a három pont visszahozta a továbbjutási esélyeket. A lap szerint ugyanakkor a valódi jelentőségét csak a következő hetekben ismerhetik meg.

Hogy a múltidézés és a mostani szép győzelem mit jelentette a drukkereknek, arról egy szenzációs drónfelvétel tanúskodik:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik