Nemzetközi foci

Lélektelen, alázat nélküli játék – brutális vereségeket szenvedtek az olasz csapatok

Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
Nem zártak túl jó napot csütörtökön az olasz csapatok, amelyek közül ugyan az AS Roma sima győzelmet aratott, de a Lazio és a Fiorentina súlyos vereséget szenvedett az Európa Ligában, illetve a Konferencia Ligában.

Az AS Roma hazai pályán Dybala, Pellegrini és Belotti góljaival 3-0-ra verte a 75 percet emberhátrányban játszó HJK Helsinkit, így megszerezte első pontjait.

Kapcsolódó
Gyurcsó pazar szabadrúgásával nyert a Larnaca az Európa Ligában
Ez volt a Dinamo Kijev elleni csata egyetlen találata.

A másik római csapat, a Lazio a dániai Herningben szenvedett súlyos, 5-1-es vereséget az FC Midtjyllandtól. A hazaiak legjobbja a brazil Evander volt, aki egy gól mellett két gólpasszt is kiosztott.

„Sajnos néha nem vagyunk ott a pályán, és az ilyen kihagyás egy európai kupameccsen sokkal fájóbb. Nem volt bennünk alázat, azt hittük, ez is elég, de ezzel a mentalitással nem lehet játszani.

Enyém a felelősség, szeretnék is magyarázatot kérni a játékosoktól, mert egy olyan csapatot láttam, amelyben óriási az elbizakodottság, csak közben alacsony iramú állófocit játszottunk, mintha mi vezetnénk 4-0-ra

panaszkodott az edző, Maurizio Sarri.

A Fiorentina is kínos vereséget szenvedett, nehéz lesz megmagyarázni, hogy egy Serie A-csapat hogyan kaphat ki 3-0-ra a török Istanbul Basaksehirtól.

Vincenzo Italiano edző tragédiaként fogta fel a történteket.

„Fizikálisan jól vagyunk, csak a fejekben van probléma” – utalt arra, hogy csapata a legutóbbi nyolc tétmérkőzése közül egyszer sem nyert, öt döntetlen mellett háromszor is kikapott.

„Azok a lélektelen csapatok, amelyek nem törekszenek erősen és határozottan a győzelemre. Nem szabad összezuhanni az első nehézség miatt, reagálni kellene tudni bármilyen problémára. Bajban vagyunk. Azt gondolom, hogy ez egy olyan meccs volt, amelyre ha egy csapat jól reagál, akkor nem kaphat ki 3-0-ra. Triviális hibákat követünk el, nem vagyunk élesek, emiatt meccseket bukunk el.

Nem tudom, hogyan orvosoljuk a helyzetet.

Ilyen potyagólok után érhető a csalódottság.

Olvasói sztorik