Magyar foci

Vécsei Bálint: Reális az esélyünk a továbbjutásra

NICOLAS TUCAT / AFP
NICOLAS TUCAT / AFP
A Ferencváros bravúros, 1-0-s győzelmet aratott a francia bajnokság előző kiírásban harmadik AS Monaco otthonában a labdarúgó Európa Liga H csoportjának második fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov szerint jó úton jár a csapat, hiszen tett ismét egy nagy lépést előre, míg Vécsei Bálint már csalódnak, ha nem sikerülne a továbbjutás.

„Nem vagyunk még sikeresek, de jó úton járunk. Tettünk egy lépést előre, de ez nyilván nem elég még. Pénteken négytől viszont edzés, mert a hétvégén kupameccset játszunk” – nyilatkozta Csercseszov arra a kérdésre reagálva, hogyan látja csapata helyzetét.

Kapcsolódó
Monacóban is nyert, két forduló után hibátlan a Fradi
Ezt a bravúrt kevesen gondolták volna az Európa Liga csoportköre előtt.

És mi kellett a győzelemhez?

Mi gólt szereztünk, az ellenfél pedig nem.

Nem vagyunk még sikeresek, de jó úton járunk. Külön öröm számomra, hogy minden cserejátékosunk hozzá tudott tenni a győzelemhez.”

Vécsei Bálint az M4 Sport kamerája előtt elismerte, hogy ez nem életem legnagyobb, de legfontosabb gólja volt.

„Erről a rajtról álmodtunk az elején. Jó mérkőzést játszottunk, megvoltak a helyzeteink, akadt egy lesgólunk is. Szóval nem csupán védekeztük és úgy találtunk egy gólt. A stabil védekezésből megvoltak a kontráink, megtartottuk a labdát, veszélyesek voltunk, végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést.”

Elismerte, hogy ilyen kezdés után csalódás lenne nem továbbjutni a csoportból.

Látjuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal, reális az esélyünk a továbbjutásra és emögött van valós teljesítmény is.

Botka Endre nem érezte az ellenfélen, hogy jó erőben lenne és érezné, mit kell ellenük csinálni.

„Türelmesek voltunk, megtartottuk a labdát és egy olyan szituációra vártunk, amiből végül gólt szereztünk.”

Dibusz Dénes néhány bravúrt bemutatva őrizte meg a kapuját gól nélkül.

„Érezni lehetett, hogy a félidőben ritmust váltott az ellenfél, többször beszorultunk, mélyen kellett védekeznünk. Örülök, hogy a végén nem csak egy pontot, hanem hármat szereztünk. Ez hatalmas eredmény a klub történetében és jó helyzetből várhatjuk a folytatást.”

Olvasói sztorik