Nemzetközi foci

Szalaiék riválisa szupercsapatot épít

YASIN ARAS / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
YASIN ARAS / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A török Galatasarayban folytatja pályafutását Juan Mata világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó. A 34 éves középpályás szerződése az előző idény végén lejárt legutóbbi klubjánál, a Manchester Unitednél, így ingyen szerződött az isztambuli egyesülethez, melynél egy plusz egy évre írt alá.

Mata az MU előtt – 2011 és 2014 között – a Chelsea-ben játszott, angliai pályafutása alatt két FA Kupát, egy BL-t és két Európa Ligát nyert, illetve tagja volt a 2010-ben világ-, 2012-ben pedig Európa-bajnok spanyol válogatottnak.

Kapcsolódó
Dibusz: Mióta itt vagyok, nem éltem át ilyet
A kétgólos Tokmac pedig azt mondta, a csapat igazán komoly minőséget képvisel, és talán ez a legfőbb indoka, hogy a Fradinál maradt.

A Galatasaray rendesen belehúzott a nagy nevek megszerzésébe, Mata előtt Lucas Torreira, Dries Mertens és Mauro Icardi is aláírt a csapathoz.

A Galata három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel jelenleg a hetedik a Süper Ligben, de csak három pont a hátránya az élen álló Besiktas mögött. A Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahcénak is tíz pontja van, amivel a harmadik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik