Nemzetközi foci

A Fradi riválisa többre készül, mint egy sima meccsre

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Trabzonspornak az egész török futball megítélése miatt is fontos a Ferencváros elleni csütörtöki Európa Liga-összecsapás. A vezetőedző, Abdullah Avci a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Ferencváros egy rendkívül erős, ideális átlagéletkorú csapat, amely százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot és már a nemzetközi kupában is számos meccsen túl van.

Számunkra és az egész török futball számára fontos, hogy jól kezdjük a sorozatot. Felkészültünk az ellenfelünkből és bízunk benne, hogy sikeresen megvívjuk ezt a csatát

– mondta a tréner, akinek rengeteg új játékost kell folyamatosan beépítenie csapatába. Megjegyezte, az a klubvezetés érdeme, hogy minőségi futballisták érkeztek a keretbe, a gárda pedig hétről hétre jobban teljesít.

Kapcsolódó
Csercseszov: Remélem, hogy hasonló lesz majd a támadójátékunk, mint az Újpest ellen
Az Európa Ligában kell megállnia a helyét a Ferencvárosnak, de az edzője szerint jó támadójátékkal ez is sikerülni fog.

A játékosok közül a görög Anasztasziosz Bakaszetasz vett részt a sajtótájékoztatón. A középpályás elmondta, nagy múltú ellenfél otthonában léphetnek pályára csütörtök este, a hazai csapatot ráadásul csodálatos közönség buzdítja hétről hétre.

Az ilyen európai kupameccsek mindig különlegesek egy futballista életében. Nagyon várjuk már a mérkőzést, úgy gondolom, a szakmai stáb mindent megtett azért, hogy a lehető legjobban felkészüljünk

– tette hozzá.

A futballista megjegyezte, a török labdarúgás egészének nagy szüksége van minden egyes megszerzett győzelemre, ugyanis a közelmúltban sok pontot veszített az ország az UEFA koefficiens értékelésben.

A Ferencváros-Trabzonspor EL-főtáblás összecsapás csütörtökön 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti a mérkőzést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik