Magyar foci

Csercseszov: Remélem, hogy hasonló lesz majd a támadójátékunk, mint az Újpest ellen

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Megtartotta a Trabzonspor elleni Európa Liga-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője.

Kapcsolódó
Autóbalesetet szenvedett a Fradi EL-ellenfelének szélsője
Montasszer Lahtimi edzésről hazafelé teherautóval ütközött.

Az orosz szakember a török ellenfél támadó- és védekező játékát is méltatta, az FTC edzője szerint remek az egyensúly a csapatrészek között. Mivel ennyire kompakt ellenfél érkezik a Groupama Arénába, ezért nagyon nehéz mérkőzésre is számít a Fradi.

„Nyáron ugyanakkor néhány támadó szellemű futballista távozott tőlük. Nekünk pedig az lesz az elsődleges feladatunk csütörtök este, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk, mert csak így lehetünk sikeresek” – mondta Csercseszov, aki azt is hozzátette, az öt cserelehetősége is fontos tényező lehet.

Remélem, hogy hasonló lesz majd akkor is a támadójátékunk, mint az Újpest ellen volt a cserékkel a második félidőben.

Csercseszov az Újpest vendégeként 6-0-ra megnyert vasárnapi rangadóról azt mondta, öröm számukra, hogy ki tudták szolgálni a szurkolókat, de attól a sikertől függetlenül minden nap keményen kell dolgozniuk, mert a győzelem akkor is három pontot ér, ha 1-0, vagy ha 3-0 az eredmény.

Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros norvég támadó középpályása is jelen volt, szerinte a török ellenfél többet foglalkozik a támadással, mint a védekezéssel, ez pedig esélyt jelenthet a magyar bajnoknak arra, hogy ellenakciókkal próbálkozzon.

„Jó csoportba kerültünk, ahol talán a Monaco a legerősebb ellenfél, de úgy érzem, van esélyünk arra, főleg itthon, hogy bármelyik riválist legyőzzük. Ennek értelmében a továbbjutás is összejöhet” – fogalmazott a 28 éves futballista.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik