Nemzetközi foci bajnokok ligája

Benzema komolyabb sérülése nagy gondot okozna a Realnak

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

Mindössze harminc perc jutott Karim Benzemának a Celtic elleni Bajnokok Ligája-nyitányon, a Real Madrid francia csatára térdfájdalmakra panaszkodva kért cserét.

Kapcsolódó
„Gyakorlatilag négy öngólt szereztünk” – Gulácsi önkritikus a kínos zakó után
A magyar kapus élete legnagyobb hibáját követte el a Sahtar elleni BL-meccsen.

A 34 éves támadó az előző idényekben kulcsfontosságú szerepet töltött be, hiszen 2018 óta mindig 20 gól felett termelt a La Ligában, de a tavalyi szezonja kiemelkedően sikerült, hiszen a 27 bajnoki találat mellett a Bajnokok Ligájában 15-ször volt eredményes.

Idén is jól kezdett, az első négy bajnokin három gólig jutott.

Arra a kérdésre, hogy mi történt vele, Carlo Ancelotti bizakodóan annyit felelt a meccset követően:

Szerintünk Benzemának nincs nagy problémája. Izomsérülés, de várnunk kell a szerdai tesztekre. Akkor megtudjuk, mi a pontos diagnózis.

Ugyanakkor Benzema nem jó érzéssel hagyta el a stadiont. A RadioMARCA újságírójának, Miguel Ángel Toribionak a kérdésére szűkszavúan csak annyit felelt sérülése lehetséges súlyosságáról : „Holnap meglátjuk…”

A Real számára a fő problémát az jelentheti, hogy nincs megfelelő helyettes: a klub a közelmúltban lezárult átigazolási időszakban igyekezett új csatárt szerződtetni, de nem talált ideális jelöltet. Benzema helyére kedden Eden Hazard állt be, aki góllal járult hozzá a 3-0-s idegenbeli sikerhez.

Olvasói sztorik