Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Gyakorlatilag négy öngólt szereztünk” – Gulácsi önkritikus a kínos zakó után

Odd ANDERSEN / AFP
Odd ANDERSEN / AFP
Ismét keserű vereséget szenvedett az RB Leipzig labdarúgócsapata, amely a hétvégi, Eintracht Frankfurt elleni 4-0-s zakó után ismét négyet kapott, csak éppen ezúttal hazai pályán a Sahtar elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Domenico Tedesco edző eddig is nehéz helyzetben volt, a frankfurti pofon után éppen ő mondta, hogy ilyen teljesítmény után a BL-rajtnak sem lehet teljes szívvel örülni, de azért arra ő sem számított, ami történt.

Kapcsolódó

A 16. percben ráadásul a magyar kapus, Gulácsi Péter vált negatív főhőssé, saját térfelének közepén addig terelgette, kezelgette a labdát, amíg egyszer csak Marijan Sved elé passzolt, ő meg nem lepődött meg, inkább az üres kapuba gurított.

A második félidőben a lipcsei rohamok ugyan góllá értek, de egy perc múlva egy megpattanó lövésből már ismét a Sahtar vezetett, és végül az ukránok 4-1-re győztek.

„Óriási hibát vétettem, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Ezt követően ugyan egyenlítettünk, de a Sahtar második gólja lelkileg kiütött bennünket. Nagyon nyerni akartuk, de sok minden ellenünk volt. Hajlamosak vagyunk a hibákra, és ezt kegyetlenül megbüntetik az ellenfelek. A hétvégén nagy meccs vár ránk a Borussia Dortmund ellen, ahol mindent bele kell adnunk” – nyilatkozta a mérkőzést követően.

Ugyanakkor azt is mondta, Tedescót nem érdemes hibáztatni, mert az edző nem tud mit kezdeni a kapott gólokkal.

Az edzőnek semmi köze a pályán elkövetett hibáinkhoz, mindannyian felnőttek vagyunk. Nem játszottunk rosszul, de gyakorlatilag négy öngólt szereztünk.

Tedesco eléggé összetörten érkezett meg a meccset követő sajtótájékoztatóra.

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, ez a meccs sok mindent tükröz abból, amit az elmúlt hetekben megtapasztaltunk. A fiúk akartak, mentek, hajtottak, sprinteltek

nyilatkozta.

Hozzátette, nem aggódik amiatt, hogy a szombati, Borussia Dortmund elleni Bundesliga-mérkőzés döntő lehet a számára.

Tegyük hozzá, nem lennénk meglepve, ha ott már nem ő ülne a lipcsei kispadon.

Olvasói sztorik