Nemzetközi foci

„Könnyű döntés volt” – az egyik új szerzemény elmondta, miért a Barcát választotta a Chelsea helyett

DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP
DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 23 éves francia védőt, Jules Koundét 50 millió euróért – ez az összeg a különféle bónuszokkal egészen 60 millióig emelkedhet – vette meg a Barcelona Sevillától, de az első két fordulóban még nem játszhatott, mivel csak később tudta őt regisztrálni a klub a ligánál.

A Valladolid és a Sevilla ellen aztán már a 11-szeres francia válogatott Koundé is a pályán volt a Barcában, amely a két meccset 7-0-s gólaránnyal abszolválta. A Goal.com azt írja, Koundét a Chelsea is nagyon szerette volna elvinni Sevillából, és abban, hogy végül a Barcelona kaparintotta meg, nagy szerepe volt Xavinak, akinek a futballfilozófiáját szimpatikusnak találja a védelem jobb oldalán és közepén is bevethető játékos.

A Barca továbbra is vonzó klub, és az edző személye nagyon fontos volt a számomra. Nagyon sok önbizalmat ad nekem, és tetszik a futballhoz való hozzáállása. Könnyű döntés volt számomra a Barcát választani, mivel Xavitól megkaptam mindent, amire szükségem volt

– magyarázta Koundé.

A Barcelona szerdán vívja következő tétmeccsét, amikor a BL-csoportkör első fordulójában a cseh Viktoria Plzent fogadja. A cseh csapat a selejtező utolsó körében az FTC-t búcsúztató Qarabagot ejtette ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik