Nemzetközi foci

Mourinho: Inkább kapjunk ki egyszer 4-0-ra, mint négyszer egy góllal

Ettore Griffoni / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ettore Griffoni / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Serie A első négy fordulójában mindössze egy gólt kapott a Roma, de José Mourinho csapatának rosszul sikerült az udinei vendégjátéka, mivel négygólos vereség lett a vége.

„Nehéz meccs volt egy nehéz ellenféllel szemben, amely tudta, hogyan kell játszani egy ilyen meccsen. Ellenük nem szabad hátrányba kerülni, mert különben megszállják a saját térfelüket, a kontrákra építenek, jól lassítják a játékot és elkövetik a szükésges taktikai szabálytalanságokat, egyszóval bajban vagy, ha az Udinese vezet ellened. A meccs elején Paulo Dybala révén – aki az eredmény ellenére nálam a meccs embere volt – adódott egy nagy helyzetünk, de az kimaradt, és onnantól már az Udinese markában voltunk”– értékelt Mourinho.

Bár a második félidő elején, 1-0-s hazai vezetésnél volt egy büntetőgyanús eset (0:58-nál látható az összefoglalóban), a portugál edző azt nyilakozta, hogy négygólos zakónál nem lenne ildomos bírózni.

Azt vallom, inkább veszítsünk el egy meccset 4-0-ra, mint négyet egy góllal, hiszen így csak három pontot buktunk, és nem tizenkettőt

– matekozott a Roma edzője, hozzátéve, tudja, hogy a szurkolóknak nehéz lenyelniük ezt a keserű pirulát, hogy a jó rajt után az Udinese megállította őket.

Öt kör után szerzett tíz pontjával a Roma az ötödik a tabellán, és legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor az Európa Liga csoportkörének első fordulójában a bolgár Ludogorec vendége lesz.

Olvasói sztorik