Nemzetközi foci

Szenzációs meccsen nyerte meg a Milan a városi derbit

Isabella BONOTTO / AFP
Isabella BONOTTO / AFP

Megőrizte veretlenségét az AC Milan labdarúgócsapata, amely a Serie A 5. fordulójában óriási csatában 3-2-re legyőzte a városi rivális Intert.

Kapcsolódó
Sallai Rolandot fejbe rúgták, hordágyon hagyta el a pályát
A leverkuseni Jonathan Tah arcon rúgta.

Látványos, mozgalmas és nagyon izgalmas meccset vívott egymással a két milánói csapat, a csata első gólját a 21. percben a vendégek szerezték meg, amikor egy villámgyors akció végén Brozovic lépett ki a tétova védők közül és nem hibázott (0-1).

A 28. percben jött a válasz, egy saját térfélen elpasszolt labdára Tonali csapott le, aki Rafael Leaót szöktette, ő pedig balról nagy gólt lőtt (1-1).

A második félidőt a Milan kezdte góllal, az 54. percben Giroud lábbal volt eredményes (2-1), hat perccel később ismét Rafael Leao villant (3-1).

Simone Inzaghi hármas cserére határozta el magát, jött Dzeko, Mkitarjan és Dimarco, ezzel pedig varázsütésre feltámadt az Inter.

A 67. percben Dzeko egy szép góllal szépített (3-2), és hogy nem született újabb vendégtalálat, csakis Maignan kapuson múlott, aki Lautaro Martínez fejesét, Dzeko próbálkozását és Calhanoglu távoli bombáját is bravúrral védte.

A vége 3-2 lett, ezzel a Milan öt forduló után is veretlen, míg az Inter a Lazio elleni zakót követően már a második rangadóját bukta el.

Serie A, 5. forduló

Milan – Internazionale 3-2 (1-1)
gól: Rafael Leao (28., 60.), Giroud (54′.), illetve Brozovic (21.), Dzeko (67.)

 

Fiorentina – Juventus 1-1 (1-1)
gól: Kouamé (29.), illetve Milik (9.)

Olvasói sztorik