Nemzetközi foci

„Felnőtt emberek” – a kölni edzőnél a sör és a cigi is belefér az ünneplésbe

HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Steffen Baumgart, a Fehérvárt a Konferencia Liga-selejtezőben búcsúztató kölniek vezetőedzője nem akarta visszafogni játékosait az ünneplésben, miután csapata 3-0-ra nyert csütörtökön és bejutott a sorozat csoportkörébe.

Megígérem, hogy az egyik szememet becsukom a hazaúton. Nem mondom azt, hogy bármit lehet, de nem is tiltok meg semmit. Bízom benne, hogy a srácok tudják, hol a határ. Egy-két sör belefér, és ha valaki rá akar gyújtani, felőlem rágyújthat. Felnőtt emberekről van szó

– tette hozzá Baumgart, akit a hajrában reklamálásért kiállított a játékvezető, ám a lefújás után már a gyepen ünnepelt a csapattal.

Kapcsolódó
A Vidi csapatkapitánya: Be voltunk szarva, meg is érdemeljük, hogy kiestünk
Csak kétgólos hátrányban kezdett el játszani a Fehérvár, de addigra már késő volt, a Köln végül 3-0-ra nyert.

A német klub pénteki közlése szerint Baumgart a piros lapja miatt nem ülhet le a kispadra a csapat első csoportmeccsén, miután az európai szövetség szabályzata alapján ez a büntetés érvényben marad a selejtező után is, ellentétben a sárga lapokkal és az azokkal járó eltiltásokkal, amelyeket törölnek a csoportszakasz előtt.

A kölniek az elmúlt 30 évben másodszor jutottak ki a nemzetközi porondra, amit Christian Keller ügyvezető is elégedetten nyugtázott.

Ezzel bebiztosítottuk a szezonunkat, már ami az anyagiakat illeti

– utalt arra, hogy a klub mintegy tízmillió eurót kap a csoportkörért.

Az európai színtéren 14 éve nem fordult elő, hogy nyolc Bundesliga-csapat szerepeljen a kupasorozatokban.

Olvasói sztorik