Nemzetközi foci

Ancelotti elismerte, hogy Casemiro távozik a Realtól

Thomas COEX / AFP
Thomas COEX / AFP

A Real Madriddal ötszörös Bajnokok Ligája-győztes brazil labdarúgó, Casemiro szinte biztosan a Manchester Unitedhoz igazol.

A 30 éves középpályás klubváltásával kapcsolatban ezen a héten jelentek meg az első sajtóértesülések, ezeket a BL-címvédő madridiak olasz edzője, Carlo Ancelotti pénteki sajtótájékoztatóján gyakorlatilag megerősítette.

Casemiro új kihívásra vágyik, mi pedig elfogadjuk a döntését. Nem hiszem, hogy van innen visszaút

– utalt a 63-szoros brazil válogatott várható eligazolására Ancelotti.

Az olasz edző hozzátette, beszélt a játékossal, akinek elhatározását a személyisége, valamint a klubért tett szolgálatai miatt is el kell fogadniuk.

„A tárgyalások folyamatban vannak, még semmi nem hivatalos, egyelőre a mi játékosunk, de máshol szeretné folytatni” – fogalmazott a szakember.

A sajtó szerint Casemiróért 60 millió eurót fizet az angol bajnokságban jelenleg sereghajtó Manchester United, az összeg további tízmillióval nőhet. A játékossal várhatóan négy plusz egyéves szerződést kötnek a manchesteriek, akiknél évente 16 millió eurót keres majd.

A védekező középpályás 2013 áprilisában mutatkozott be a Real Madridban, amelyben azóta 336 mérkőzésen szerepelt. A csapattal az öt BL-siker mellett a spanyol bajnokságot, a spanyol szuperkupát, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot egyaránt háromszor, a spanyol Király Kupát egyszer nyerte meg úgy, hogy minden idényben alapember volt.

Frissítünk!

A Real Madrid péntek esti közleménye szerint augusztus 22-én, hétfőn,11:30-kor búcsúzik el hivatalos sajtótájékoztató keretei között Casemiro.

Olvasói sztorik